Ιαπωνικά Vocaloids Hatsune Miku - Ανθρωποειδή στην πίστα - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:02 PM, May 21, 2018

Ιαπωνικά Vocaloids Hatsune Miku - Ανθρωποειδή στην πίστα

Αν νομίζεται ότι αυτή η γλυκιά φωνή είναι απλά ένα καρτούν με έναν ηθοποιό από πίσω, είστε πολύ γελασμένοι!

Στην Ιαπωνία, την μητέρα κατά την άποψη μου, της ιδιαίτερης τεχνολογίας, έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα ένα όργανο μουσικής σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι DJ. Ονομάζεται VocalGenerator και, όπως καταλάβατε, δεν δημιουργεί μουσική μόνο με όργανα αλλά και με φωνές. Αυτή η μαγευτική τεχνολογία ανήκει στην Yamaha, και έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση στην Ιαπωνία και πλέον στην Ευρώπη και στην Αμερική. Τα ανθρωποειδή που τραγουδάνε τα κομμάτια ονομάζονται Vocaloids και το καθένα έχει δική του προσωπικότητα, θεματολογία και τόνο φωνής για τα κομμάτια του.

Όμως η τρέλα δεν σταματάει εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για να ταξιδέψουν μέχρι την Ιαπωνία και να δουν αυτά τα γλυκά πλασματάκια ζωντανά. Πράγματι, με την μορφή ολογραμμάτων βλέπουμε τους χαρακτήρες της Yamaha να παίρνουν ύλη και να χορεύουν καθώς τραγουδάνε επάνω στην σκηνή. Αυτό που πραγματικά με κάνει να αναρωτιέμαι είναι οι ηλικίες της οποίες παρακολουθούν εντατικά αυτά τα είδωλα της pop-rock μουσικής. Τα στατιστικά της Yamaha έδειξαν ότι το κοινό τους ξεκινάει από τα 13 και φτάνει μέχρι και τα 50 έτη!

Παρά το μεγάλο εύρος, ποτέ τα κομμάτια των ανθρωποειδών δεν έχουν ερωτικό περιεχόμενο, εκτός αν η ομιλία για πορτοκάλια και γυαλιά ηλίου σας φαίνεται πρόστυχη. Το κοινό, παράλληλα, μαθαίνει εξαιρετικά περίπλοκες χορογραφίες με φωτάκια στα χέρια τις οποίες εκτελεί κατά την διάρκεια των live.

Η μεγαλύτερη star της όλης αυτής προσπάθειας ονομάζεται Hatsune Miku. Αυτή λοιπόν είναι μία 16χρονη κοπέλα, της οποίας η φωνή δημιουργείται από την Crypton Future Media. Το ίδιο της το όνομα σημαίνει “ο ήχος του μέλλοντος”. Τα μαλλιά της είναι μακριά και τιρκουάζ, τα μάτια της γαλάζια, έχει ύψος 1.58m και ζυγίζει 42 κιλά. Για την δημιουργία της χρησιμοποιήθηκαν τα Vocaloid 2 και 3 από την Yamaha Corporation. Ο τρόπος συμπεριφοράς της, η κίνηση και η χροιά της φωνής της διαμορφώθηκαν με βάση την ηθοποιό Saki Fujita. Η Miku, είναι με διαφορά το πιο διάσημο Vocaloid στον κόσμο.

Σας φαίνεται περίεργο; Ευχάριστο ή άκρως εκνευριστικό; Μήπως είναι κατάλληλο μόνο για παιδιά και δεν έχει κανένα άλλο σκοπό; Από την άλλη η Hatsune Miku και οι φίλοι της ετοιμάζουν περιοδεία στην Αμερική με όλα τα εισιτήρια sold out. Καλή ακρόαση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας