Δολοφόνος χωρίς όρια - e-Stage.gr
Apr 19, 2018 Last Updated 12:46 PM, Apr 19, 2018

Δολοφόνος χωρίς όρια

Η NoCopyRightSounds, ή με συντομογραφία NCS, είναι μία βρετανική εταιρία έκδοσης μουσικής, που δημιουργήθηκε από τον Billy Woodford το 2011.

Η συγκεκριμένη εταιρία ιδρύθηκε ώστε να δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο ελεύθερης μουσικής, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τα video games της εταιρίας του Woodford. Όμως όσο μεγάλωνε η κοινότητα του Youtube, τόσο περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κι εκείνη την μουσική, με την ανάλογη άδεια. Στην συνέχεια ακολούθησε και η εφαρμογή Twitch, που μεταδίδει ζωντανά παιχνίδια από όλον τον κόσμο.

Υπό την αιγίδα της NCS πολλοί παραγωγοί μουσικής και DJ έχουν καταφέρει να εκδώσουν την μουσική τους, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε σύμφωνα με την εταιρία, αρκεί να αποδοθεί το όνομα του κομματιού, ο δημιουργός και ένας σύνδεσμος παρακολούθησες μέσα στο video που εισάχθηκε.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της NCS, είναι ένας καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Anikdote, πιθανότατα από την ελληνική λέξη ανέκδοτο, που τα κομμάτια του είναι κυρίως χορευτικά electro και χρησιμοποιούνται ως συνοδευτική μουσική σε χορογραφίες, tutorial ομορφιάς και αγώνες αυτοκινήτων. Τα κομμάτια του κυμαίνονται από 2 μέχρι 10 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Σίγουρα όμως δεν είναι ο πιο γνωστός. Ο Alan Walker, επίσης τεράστιο όνομα της NCS, του οποίου τα κομμάτια χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρχή ή το τέλος του video, αν και δεν είναι καθόλου κατάλληλα για χορογραφίες είναι αρκετά κολλητικά και δυναμικά, δίνοντας του την πρωτιά στην εταιρία με συνολικά πάνω από 500 εκατομμύρια προβολές και μία μεγάλη συνεργασία τον Φεβρουάριο με τον David Guetta.

Επομένως δεν μιλάμε μόνο για ένα άτομο αλλά για ολόκληρη επιχείρηση μουσικής στηριγμένη επάνω στην ελεύθερη διανομή μουσικής. Το γενικό ύφος της, electro dance, δίνει μία ιδιαίτερη αύρα δυναμισμού και ευεξίας, τονώνει το ηθικό και χαρίζει ενέργεια, ακριβώς σαν διαφήμιση σαμπουάν. Η μουσική αυτή δεν έλκει λίγα άτομα αφού το κανάλι τους στο youtube έχει αποκτήσει 10 εκατομμύρια εγγραφές.

Το προσωπικά αγαπημένο μου κομμάτι είναι φυσικά του Anekdote το "Imma Killa", που κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου του 2016 και μέχρι τώρα έχει αποκομίσει 2,1 εκατομμύρια θεάσεις. Έχει μόλις έναν στίχο, ομώνυμο του τίτλου, ο οποίος δεν είναι καν ηχογραφημένος από άνθρωπο, αλλά φτιαγμένος σε υπολογιστή. Η ροή του κομματιού σε εμένα θυμίζει αγώνες αυτοκινήτων ή μηχανών και είναι ιδανικό για εκγύμναση και ανύψωση της διάθεσης και της θετικής ενέργειας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Εσάς πως σας φαίνεται η ιδέα μίας τέτοιας εταιρίας; Το κομμάτι; Γράψτε ένα σχόλιο και πείτε μας την γνώμη σας. Καλή ακρόαση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations