Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Πέτρας - e-Stage.gr
Mar 23, 2018 Last Updated 4:24 AM, Mar 23, 2018

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Πέτρας

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Περίμενα πώς και πώς να περάσουν οι μέρες προκειμένου να πάω στη συναυλία του αγαπημένου μου Γιάννη Χαρούλη, στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Δεν πρόλαβα να βρω εισιτήριο για τις 13 και 14 Ιουνίου, καθώς είχαν εξαντληθεί άμεσα για τις συναυλίες και των δύο αυτών ημερών.Έτσι, όταν αναγγέλθηκε ότι θα γίνει και μια τρίτη στις 15/6, πραγματικά έβαλα φτερά στα πόδια και πήγα την ίδια μέρα κιόλας, για να είμαι σίγουρη ότι θα βρω το μαγικό χαρτάκι προτού γίνει Sold Out, όπως κι έγινε!

       Το Θέατρο Πέτρας κατάμεστο μέχρι και στο βουνό γύρω από το θέατρο. Πολύχρωμο παζλ όλων των ηλικιών. Εντυπωσιάστηκα που αρκετοί γονείς έφεραν τα παιδιά τους, τα οποία και αυτά σε όλη την παράσταση, προς έκπληξή μου, έκατσαν και απόλαυσαν την βραδιά, διασκέδασαν, χόρεψαν και τραγούδησαν όπως όλοι μας.

        Στις 09:45 περίπου η σκηνή του Θεάτρου Πέτρας υποδέχτηκε τον Χαρούλη και τους άψογους μουσικούς του εν μέσω χειροκροτημάτων. Το ταξίδι την όμορφης βραδιάς ξεκίνησε με ενέργεια, δυναμισμό, χαμόγελα, ειλικρίνεια. Με πραγματικά καλοσωρίσματα, ζεστασιά και αγάπη μίλησε με αμεσότητα, πιστεύω, στις ψυχές όλων μας.

       Στάση ζωής εισπράξαμε όλοι οι παρόντες, από τον Γιάννη Χαρούλη. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, και παρ’όλες τις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε όλοι στον τόπο αυτό, ευτυχώς έρχονται κάποιοι άνθρωποι που δίνουν αγάπη, μηνύματα, φιλοσοφία με τη μουσική τους, αξία στο παλιό, πάντρεμα μοναδικό παράδοσης με το καινούριο, και το σπουδαίο ποιο είναι;

        Το να μην χάνει κανείς τον εαυτό του. Να διατηρεί την απλότητα και την διάκριση, και μέσα από την αμέριστη αγάπη χιλιάδων ανθρώπων, να ψάχνει στην ψυχή του τα καλύτερα ψήγματα, τα πιο καλά του στοιχεία, και να προσπαθεί να τα προσφέρει σ’όλους εμάς που ψάχνουμε έμπνευση, για να ομορφαίνουμε την πνευματική μας ζωή και καλλιέργεια.

        Ερμήνευσε τα πάντα με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του. Ενδεικτικά αναφέρω τα: ‘’Όταν τραγουδάω’’ (Ζέφυρος), ‘’Εκατόφυλλα’’, ‘’Σου μιλώ και κοκκινίζεις’’, ‘’Βασιλική’’, ‘’Χειμωνανθός’’, ‘’Η ουρά του αλόγου’’, ‘’Πάντα θλιμμένη χαραυγή’’, ‘’Τίγρη’’, ‘’Ικαριώτικα’’, ‘’Μαύρη πεταλούδα’’, ‘’Venceremos’’ και τόσα άλλα… Παραδοσιακοί ήχοι σε δυναμική ροκ απόδοση, κρητικές μαντινάδες με το λαούτο, σαν ζωντανό στα δάχτυλά του, χρειάστηκε κούρδισμα αρκετές φορές μες στη βραδιά, λόγω του διονυσιακού παιξίματος του!

         Επί σκηνής συνέπραξαν μαζί του οι επί εννιά χρόνια σύντροφοι του, εξαίρετοι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα, Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο, ο νέος συνεργάτης Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρουστά, Παναγιώτης Τόλιος στα τύμπανα, Θανάσης Τζίνγκοβιτς στην ηλεκτρική κιθάρα και ο καταπληκτικός Κωνσταντής Πιστιόλης στα πνευστά, φλογέρες, κλαρίνο και τσαμπούνα, μια εμφάνιση ξεχωριστή που λατρέψαμε ακόμα μια φορά όλοι.

        Η βραδιά έφτασε στο τέλος της γύρω στη μία το βράδυ. Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθούν στην Εστία Κοριτσιών "Φιλοθέη η Αθηναία" στην Αγία Παρασκευή.

        Τι επίλογος ταιριάζει;

         Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον καλλιτέχνη Γιάννη Χαρούλη, που με το ήθος και την καλλιτεχνική αξία του θρέφει τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, που λαχταρούν συναισθηματικούς συνοδοιπόρους στις μικρές και μεγάλες στιγμές τους.

        Εις το επανειδείν Γιάννη!

        ‘’Με το καλό να ξανασμίξουμε!’’ 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations