Rock in Dio Vol. 8 (pics) - e-Stage.gr
Apr 25, 2018 Last Updated 6:26 PM, Apr 25, 2018

Rock in Dio Vol. 8 (pics)

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Το μόνο που με απογοητεύει στο τέλος ενός Rock in Dio είναι πως πρέπει να περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο για το επόμενο.

Για όγδοη συνεχή χρονιά το Κύτταρο ανοίγει τις πόρτες του και παραχωρεί δωρεάν τον χώρο στο θεσμό του Rock in Dio που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Φέτος τα χρήματα θα δοθούν στο «Εργαστήρι», έναν σύλλογο για άτομα με νοητική στέρηση που φτιάχτηκε από γονείς.

Το Rock in Dio λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, στο πλησιέστερο Σάββατο της 16ης Μαΐου, ημερομηνία που ο τιτανοτεράστιος Dio πέρασε στην αθανασία. Φέτος, μπορεί να μεταφέρθηκε λίγο νωρίτερα, όχι όμως σε τυχαία ημερομηνία, μιας και 14 Απριλίου είναι τα γενέθλια μιας ακόμη εμβληματικής μορφής της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, του Richie Blackmore.

Όπως κάθε χρόνο, η συναυλία ήταν sold out και το Κύτταρο ασφυκτικά γεμάτο. Το παρόν έδωσε σχεδόν σύσσωμη η ελληνική μεταλ σκηνή αλλά και πολύς καινούργιος κόσμος. Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι ροκάδες κάτι κάνουν πολύ καλά. Οι Rock n roll children έχουν ανανεώσει πλήρως το πρόγραμμα που μας παρουσιάζουν, τόσο με τους νέους guest αλλά και με τα νέα τραγούδια που έχουν εντάξει για πρώτη φορά στο θεσμό, όπως το Shadow Wing.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το Sunset Superman και από το δεύτερο τραγούδι κιόλας άρχισαν οι guest εμφανίσεις, οι οποίες μάλιστα φέτος έφτασαν τον αριθμό 45!

Στα τραγούδια Stargazer, Tarot Woman το κοινό ακουγόταν πιο δυνατά από τα ηχεία του μαγαζιού και στο Temple of the King, έπεσε ένα ανεπίσημο στοίχημα να μην μπορέσει ο Πάρις Μιχαηλίδης να πει έστω έναν στίχο από το κομμάτι, στοίχημα, το οποίο κερδήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία. Φέτος ο Γιάννης Παπανικολάου για πρώτη φορά παραδίδει το τραγούδι Children of the Sea σε γυναικεία φωνητικά, και πραγματικά ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Ένας «παπάς» κι ένα γιατρός ηγούνται της καλύτερης βραδιάς που λαμβάνει χώρα απόψε στην Αθήνα!

Η ροή ήταν ασταμάτητη με πάθος και λατρεία για ότι συνέβαινε εκείνη την στιγμή καθώς μουσικοί και κοινό δεν σταμάτησαν στιγμή να είναι ένα σε όλη την διάρκεια του Live, κάνοντας τον μεγάλο Ronnie James Dio να χαμογελά από κει πάνω βλέποντας αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Περισσότερες από 4 ώρες Live στο κατάμεστο Κύτταρο η οικογένεια των Rock n roll children κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα...  Να κερδίζει επάξια θέση στις καρδιές ανθρώπων,  μικρών και μεγάλων! Όπως είπε και ο Γιάννης Παπανικολάου «την ώρα που κάποιοι σκοτώνουν παιδάκια, κάποιοι άλλοι κάνοντας απλά το κέφι τους, βοηθάνε παιδάκια» Κι αυτό μας κάνει λίγο καλύτερους!

Η βραδιά έκλεισε με τον κλασσικό τρόπο, το να ανέβουν όλοι οι καλλιτέχνες πάνω στην σκηνή και να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «Heaven and hell».

Εν κατακλείδι, η κάθε νότα είχε αξία, είχε ψυχή, αποτελούσε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο όνειρο. Το έχω γράψει ξανά για Live των Rock n roll children, πως είναι ένα Live που ακόμη και ο ίδιος ο Dio θα χειροκροτούσε και θα υποκλινόταν μπροστά στις υπέροχες και άρτια διαλεγμένες φωνές αλλά και στην ιδέα. Είναι κάτι που ακόμη το πιστεύω και το επαναλαμβάνω με μεγάλη περηφάνια.