Δείτε τη 1η Eurovision πως ήταν πριν 61 χρόνια (video) - e-Stage.gr
May 22, 2018 Last Updated 6:01 PM, May 22, 2018

Δείτε τη 1η Eurovision πως ήταν πριν 61 χρόνια (video)

Κατηγορία: Eurovision

Μιας και ζούμε σε ρυθμούς Eurovision και το επόμενο Σάββατο 12 Μαΐου ας θυμηθούμε πως ξεκίνησε ο διαγωνισμός, ο οποίος φέτος κλείνει 62 χρόνια ζωής.

 

Πρώτη φορά η Eurovision πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου του 1956 ως δοκιμή για τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες των χωρών. Η ιδέα ξεκίνησε από την EBU, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, η οποία βρίσκεται στην Ελβετία και συγκεκριμένα από τον Γάλλο Marcel Bezençon, που δούλευε στην εταιρεία. Η αρχή έγινε ένα χρόνο πριν το 1955 και είχε σαν βάση τον διαγωνισμό τραγουδιού του Σαν Ρέμο, αλλά προσέθετε και το παράγοντα της παράλληλης τηλεοπτικής μετάδοσης του γεγονότος σε όλες τις χώρες που άνηκαν στην EBU.

 

Για την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα δορυφόροι και η αναμετάδοση γινόταν με επίγειους αναμεταδότες το εγχείρημα ήταν πρωτοποριακό και ο μόνος τρόπος που γινόταν αυτό ήταν το «Δίκτυο της Eurovision» κάνοντας εφικτή την ζωντανή μετάδοση σπουδαίων γεγονότων.

Στον πρώτο διαγωνισμό συμμετείχαν επτά χώρες και κάθε μία από αυτές για μία και μοναδική φορά έστειλαν από δύο τραγούδια. Από την επόμενη χρονιά, κάθε χώρα που συμμετείχε είχε δικαίωμα να στείλει ένα και μόνο τραγούδι.

Νικήτρια στην πρώτη διοργάνωση ήταν η διοργανώτρια Ελβετία με το τραγούδι «Refrain» της Lys Assia.


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations