Δισκο...πολις - The dark side of the moon - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 4:28 PM, May 21, 2018

Δισκο...πολις - The dark side of the moon

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Η σημερινή μας Δισκό…πολις ταξιδεύει όχι μόνο στον χρόνο, αλλά σημερα θα εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού… Πάμε λοιπόν στο 1973 για να συναντήσουμε τους Pink Floyd.

Οι Pink Floyd, κατά την δική μου προσωπική άποψη, είναι ένα συγκρότημα που είχε σημαντικό λόγο ύπαρξης καθώς είχε κάτι πολύ σπουδαίο να πει και να αφήσει στην ιστορία. Όλοι τους οι δίσκοι απαρτίζονται από κάτι μοναδικό, και τα εξώφυλλά τους λένε από μόνα τους και μια άλλη ιστορία.

Το «The dark side of the moon» είναι ο 8ος σε σειρά δίσκος τους και κυκλοφορεί το 1973. Πολλοί κριτικοί έχουν χρησιμοποιήσει το δίσκο ως κριτήριο διαχωρισμού μεταξύ της κλασικής Ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής.

Τα τραγούδια του δίσκου αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματα, τις συνήθειες, θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι συγκρούσεις, τα ταξίδια, οι ψυχικές διαταραχές και ο Θάνατος.

Το «Dark Side of the Moon» εμπνέεται από τον πιεστικό τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε διάφορα αδιέξοδα και καταστάσεις.  Επίσης τα ηχητικά εφέ μέσα στα τραγούδια, δίνουν μια μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό, για παράδειγμα ο ήχος από τα κέρματα στο τραγούδι στο τραγούδι «Money» κριτικάρει την απληστία και ο ήχος των ξυπνητηριών στο τραγούδι «Time» προσπαθούν να θυμίσουν στον ακροατή το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος.

Το «Dark Side of the Moon» έγινε παγκόσμιο Best-Seller έφτασε στην κορυφή στο Billboard 200 για μια εβδομάδα αλλά παρέμεινε στην λίστα για 741 εβδομάδες (περίπου 14 χρόνια). Οι πωλήσεις έφτασαν τα 45 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο το 2008 με 400.000 πωλήσεις το 2002 καθιστώντας το στα 200 best-selling albums της χρονιάς σχεδόν 30 χρόνια μετά την έκδοση του. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο το 1990 και διαμαντένιο το 1999. Αυτή την στιγμή είναι 15 φορές πλατινένιο.

Τραγούδια

  1. Speak To Me  
  2. Breathe          
  3. On The Run    
  4. Time   
  5. The Great Gig In The Sky       
  6. Money
  7. Us And Them  
  8. Any Colour You Like   
  9. Brain Damage
  10. Eclipse


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations