Δισκό...Πολις - Are you experienced - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Δισκό...Πολις - Are you experienced

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Κυριακή σήμερα και μετά τον μεσημεριανό μας ύπνο ξυπνήσαμε στις 12 Μαΐου του 1967.

Βγήκαμε από το σπίτι και πήγαμε μια βόλτα να δούμε τι καλούδια θα βρούμε στο δισκάδικο της γειτονιάς μας και στην προθήκη τι να δούμε; Μόλις είχε κυκλοφορήσει ζεστό ζεστό το "Are you experienced" των "The Jimi Hendrix Experience".

Ντεμπούτο άλμπουμ για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς και επιδραστικούς κιθαρίστες της ροκ μουσικής, τον Jimi Hendrix.

Ο δίσκος με το που κυκλοφόρησε έγινε τεράστια επιτυχία και ανάμεσα στους κριτικούς αλλά και ανάμεσα στον κόσμο ο οποίος τον αποδέχτηκε και τον αγάπησε και τον έκανε να θεωρείτε μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο επιτυχημένα ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής.

Το “Are you experienced” ανέβηκε μέχρι τη δεύτερη θέση στην Αγγλία κι έμεινε μέσα στα charts για 33 εβδομάδες, ενώ στην Αμερική έφτασε μέχρι το νούμερο 5 και έμεινε στο τοπ 200 για 106 εβδομάδες, 27 εκ των οποίων στο τοπ 40.

Το περιοδικό Rolling Stone έχει συμπεριλάβει τον δίσκο σε διάφορες κορυφαίες κατηγορίες θεωρώντας το 15ο από τα 500 κορυφαία άλμπουμ όλων των εποχών ενώ τα Purple Haze, Foxy Lady, Hey Joe και The Wind Cries Mary βρίσκονται στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Επιπλέον επιλέχθηκε και ως το τρίτο καλύτερο ντεμπούτο άλμπουμ όλων των εποχών.

Απολαύστε αυτό το μοναδικό άλμπουμ του Jimi Hendrix τούτο το κυριακάτικο απόγευμα μαζί με έναν ζεστό καφε και διάθεση για αναπόληση μέσα από τους ψυχεδελικούς ήχουν του “Are you experienced”.

Side one
1. "Purple Haze"
2. "Manic Depression"
3. "Hey Joe" (Billy Roberts)
4. "Love or Confusion"
5. "May This Be Love"
6. "I Don't Live Today"

Side two
7. "The Wind Cries Mary"
8. "Fire"
9. "Third Stone from the Sun"
10. "Foxy Lady"
11. "Are You Experienced?"


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας