Δισκό...πολις - Χειμωνανθός - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Δισκό...πολις - Χειμωνανθός

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Ο Γιάννης Χαρούλης ανήκει στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών που έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, τόσο για την φωνή τους αλλά και για το ήθος και τις επιλογές των τραγουδιών τους.

Η φωνή του ιδιαίτερη, συγκινεί χωρίς να το επιδιώκει και μάλιστα πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως απόγονο του Νίκου Ξυλούρη κάνοντας συνειρμούς για την ομοιότητα στην χρειά της φωνής του αλλά φυσικά και για την Κρητική καταγωγή του.

Το 2006 κυκλοφορεί ο δίσκος με τον τίτλο «Χειμωνανθός» ο οποίος είναι ο δεύτερος σε σειρά δίσκος του, είναι εκείνος όμως που τον κάνει άμεσα γνωστό στο ευρύ κοινό. Σημαντική συμμετοχή σε αυτόν τον δίσκο έχει ο Διονύσης Τσακνής και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Το ομώνυμο τραγούδι «Χειμωνανθός» μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την κυκλοφορία του βρέθηκε στις λίστες με τα πιο θλιβερά τραγούδια χωρισμού.  Πιστός όμως και στην παραδοσιακή κρητική μουσική μας παρουσιάζει και το «Βοσκαδουράκι αμούστακο» όπου επίσης ξεχωρίζει από τα τραγούδια του.

«Στις χαραυγές ξεχνιέμαι» και τα «Σύννεφα του γιαλού» είναι δυο ακόμη από τα τραγούδια του δίσκου που αγαπήθηκαν όσο λίγα και μάλιστα τα ακούμε σήμερα, 12 χρόνια μετά, σαν να βγήκαν μόλις χθες.

Τραγούδια

 1. Ένα Γύρο Το Φεγγάρι
 2. Στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι
 3. Σύννεφα Του Γιαλού
 4. Δύση Και Ανατολή
 5. Σαν Τα Ρολόγια
 6. Χειμωνανθός
 7. Τι Συμβαίνει Εδώ
 8. Το Όνειρο Του Πολεμιστή
 9. Βρέχει
 10. Του Πρωινού
 11. Βοσκαρουδάκι Αμούστακο
 12. Εκατόφυλλα


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας