Δισκό...πολις - The Crimson Idol - e-Stage.gr
Apr 27, 2018 Last Updated 8:56 PM, Apr 26, 2018

Δισκό...πολις - The Crimson Idol

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Η Δισκό…πολη για σήμερα ετοίμασε ένα ταξίδι σε πιο ροκ και μέταλ ήχους. Συγκεκριμένα πάμε να δούμε την ιστορία πίσω από τον δίσκο «The Crimson Idol» των WASP, που κυκλοφόρησε το 1992.

Το 1992, το μουσικό κίνημα του grunge είχε παραγκωνίσει το glam metal, που μεσουρανούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη δεκαετία του '80. Η εμπορική απήχηση των W.A.S.P. είχε φθίνει, ιδιαίτερα στην πατρίδα τους, ενώ στο συγκρότημα είχε απομείνει από την αρχική σύνθεση τους μόνο ο τραγουδιστής Blackie Lawless.

Ο ίδιος αποφάσισε να επιδιώξει να πραγματοποιήσει τις μουσικές του φιλοδοξίες και να κυκλοφορήσει έναν σόλο δίσκο, ο οποίος χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, όμως έπειτα από απαιτήσεις των οπαδών του συκροτήματος, ο δίσκος κυκλοφόρησε με την επωνυμία WASP.

Ολόκληρος ο δίσκος αποτελεί μια ιστορία, την ιστορία του Johnathan Steel, γιό του William και της Elizabeth Steel, και αδερφό του Michael Steel, όπου ήταν και το αγαπημένο παιδί της οικογένειας, την στιγμή που ο Johnathan νιώθει πως έχει απογοητεύσει τους γονείς του.

Όταν ο Michael σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Johnathan φεύγει από το σπίτι του και εθίζεται στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Ενώ περνάει από ένα κατάστημα μουσικών ειδών, βλέπει μία ηλεκτρική κιθάρα και αποφασίζει να γίνει μουσικός, κλέβοντας την κιθάρα.

Αφού συγκεντρώνει κάποια χρήματα με σκοπό να καταφέρει να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ, γνωρίζει τον "Chainsaw" Charlie, ο οποίος είναι πρόεδρος μίας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας. Αυτός του υπόσχεται ότι θα τον κάνει διάσημο.

Ο Johnathan γίνεται διάσημος, αλλά παρά τη μεγάλη επιτυχία του συνειδητοποιεί ότι πραγματική του επιθυμία είναι η αγάπη και η αποδοχή των γονιών του. Ένα βράδυ πριν από μία συναυλία, ο Johnathan καλεί τους γονείς του με σκοπό να συμφιλιωθεί μαζί τους, αλλά οι ίδιοι είναι ανένδοτοι λέγοντας του ότι «δεν έχουν γιο». Η αποστροφή αυτή οδήγησε τον νεαρό στην αυτοκτονία και στην προαναφερθείσα συναυλία κρεμάστηκε από τις χορδές της κιθάρας του επί σκηνής.

Ο δίσκος είναι ο μοναδικός που δεν κατάφερε να ενταχτεί στην λίστα του Billboard, έφτασε όμως σε αρκετά υψηλές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέσπασε αρκετά καλές κριτικές, με μέσο όρο βαθμολογίας 4/5.

Τραγούδια
1. The Titanic Overture 
2. The Invisible Boy 
3. Arena of Pleasure 4. Chainsaw Cha
rlie (Murders in the New Morgue) 
5. The Gypsy Meets the Boy 
6. Doctor Rockter 
7. I Am One 
8. The Idol 
9. Hold On to My Heart 
10. The Great Misconceptions of Me 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας