Δισκό…πολις - Back in Black - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Δισκό…πολις - Back in Black

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Στις 21 Ιουλίου 1980 κυκλοφόρησε ένα από το πιο διάσημα άλμπουμ των Αυστραλών ροκάδων AC DC με τίτλο «Back in Black» μόλις μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του πρώτου τραγουδιστή του συγκροτήματος Bon Scott.

Στις 19 Φεβρουαρίου 1980 πέθανε από αναρρόφηση ο Bon Scott, ο τραγουδιστής των AC DC γεγονός που προκάλεσε σοκ στην μπάντα και έβαλε στα εναπομείναντα μέλη την σκέψη να σταματήσουν και να διαλύσουν το συγκρότημα. Ευτυχώς για μας αυτό δεν έγινε και μόλις πέντε μήνες μετά και με την ευχή της μητέρας του Bon Scott στον Brian Johnson, οι ροκερς από την Αυστραλία κυκλοφόρησαν έναν δίσκο φόρο τιμής στον εκλιπόντα τραγουδιστής τους. Ο τίτλος του δίσκου «Back in Black».

Το αποτέλεσμα της κυκλοφορίας, ίσως ο εμβληματικότερος δίσκος στην καριέρα των AC DC. Με κομμάτια μέσα όπως το «Hell’s Bells», το ομώνυμο «Back in Black» και το «You shook me all night long», ο δίσκος εκτοξεύθηκε στην αιωνιότητα της ροκ μουσικής σκαρφαλώνοντας στο Νο 1 των τσάρτς σε Αυστραλία, Γαλλία και Αγγλία ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέβηκε στο Νο 4 ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις όντας ένα από τα πέντε πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών και το πιο επιτυχημένο της Hard Rock μουσικής. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις του δίσκου έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια, κατατάσσοντας το στο Top-10 των δίσκων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ο δίσκος έχει γίνει δεκάδες φορές πλατινένιος σε όλον τον κόσμο ενώ συγκαταλέγεται ως ένα από τους καλύτερους δίσκους της Hard Rock σε μια σειρά από λίστες μουσικών περιοδικών και ραδιοφώνων.

Απολαύστε έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους στην ιστορία της μουσικής και αποτίστε κι εσείς με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στον Bon Scott, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι AC DC μέσα από το «Back in black».


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας