Δισκό...πολις - Rainbow Rising - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Δισκό...πολις - Rainbow Rising

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Μπορεί το 1975 να ήταν μια δύσκολη χρονιά για το συγκρότημα Rainbow, ο δεύτερος δίσκος τους όμως, «Rising» τους αντάμειψε και με το παραπάνω.

Στα μέσα του 1975 ο Richie Blackmore και ο Ronnie James Dio ήταν τα μόνα μέλη που απέμειναν στο συγκρότημα Rainbow, από την στιγμή που ο πρώτος έδιωξε όλα τα υπόλοιπα μέλη, καθώς θεωρούσε πως δεν μπορούσαν αν εκπληρώσουν το όραμά του.

Έτσι μετά από μια μεγάλη σειρά ακροάσεων, τα νέα μέλη Tony Carey, Jimmy Bain και Cozy Powell ενσωματώθηκαν στο συγκρότημα και μια μεγάλη περιοδεία ξεκίνησε. Λίγους μήνες μετά, το συγκρότημα έμπαινε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το δεύτερό του δίσκο.

Η εμπορική επιτυχία του "Rainbow Rising"ήταν αρκετά μεγάλη αφού παρ' όλο που δεν ανέβηκε στο βρετανικό Top-10 φθάνοντας ως το Νο 11, παρέμεινε στα chart για 22 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να βραβευθεί σαν χρυσός δίσκος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασε στο No 48 και στην Ευρώπη αποτέλεσε το έναυσμα για την εμπορική καθιέρωση του συγκροτήματος.

Στο διάρκειας οκτώ λεπτών "Stargazer", συμμετείχε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου, κάνοντας ακόμη πιο έντονο τον επικό χαρακτήρα του κομματιού, το οποίο είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυσυζητημένα κομμάτια του συγκροτήματος. Το "Stargazer" θεωρείται ότι με τον ήχο του και τους επικούς στίχους του Dio αποτέλεσε έναν από τους βασικούς δημιουργούς του μουσικού είδους Power Metal.

Τραγούδια

  1. Tarot Woman
  2. Run With The Wolf    
  3. Starstruck       
  4. Do You Close Your Eyes         
  5. Stargazer
  6. A Light In The Black


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας