Δισκό...πολις - Pearl - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 11:16 PM, Jun 18, 2018

Δισκό...πολις - Pearl

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Σήμερα η Δισκό…πολις θα κάνει ένα ακόμη νοσταλγικό και ιδιαίτερο ταξίδι, στην μουσική και στο χρόνο. Πάμε στο 1971 για να συναντήσουμε ένα πραγματικό «Μαργαριτάρι». Ο λόγος, φυσικά, για την Janis Joplin και τον δίσκο «Pearl».

Είναι ο δεύτερος και τελευταίος δίσκος της Janis Joplin και κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό της, μιας και οι ηχογραφήσεις σταμάτησαν με την ξαφνική απώλεια της αγαπημένης καλλιτέχνιδας.

Οι μουσικοί όπου την συνόδευσαν ήταν τα μέλη της πρώην μπάντας της  Full Tilt Boogie Band. Η μπάντα Full Tilt Boogie Band ήταν οι μουσικοί που την συνόδευσαν και στο Φεστιβάλ Express , μια συναυλία με το τρένο του Καναδά, το καλοκαίρι του 1970.

 Πολλά από τα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ καταγράφηκαν στο στάδιο συναυλιών στον Καναδά δύο μήνες πριν από την Joplin και η μπάντα ξεκίνησε τις περιόδους εγγραφής στο Λος Άντζελες. Το συγκρότημα εμφανίστηκε επίσης δύο φορές στο The Dick Cavett Show .

 Έπαιξαν επίσης πολλές αμερικανικές πόλεις, τόσο πριν όσο και μετά το Festival Express , παρόλο που δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα οι ηχογραφήσεις αυτών των συναυλιών. Το acapella “Mercedes Benz” ήταν το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε η Janis Joplin.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ένας δίσκος που κυκλοφορεί μετά τον θάνατο ενός καλλιτέχνη, δεν μπορεί παρά να γίνει μια τεράστια επιτυχία. Συγκεκριμένα έφτασε στην πρώτη θέση του Billboard 200 και έμεινε σε αυτήν για 19 εβδομάδες.

Τραγούδια
1. Move Over     
2. Cry Baby         
3. A Woman Left Lonely
4. Half Moon      
5. Buried Alive In The Blues       
6. My Baby         
7. Me & Bobby McGee  
8 .Mercedes Benz
9. Trust Me        
10.Get It While You


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας