Δισκό...πολις - Υπάρχω - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 11:16 PM, Jun 18, 2018

Δισκό...πολις - Υπάρχω

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Οι λαϊκές μας βόλτες στην πόλη των δίσκων, είναι από τις καλύτερες! Σήμερα θα προσθέσουμε στην συλλογή μας ακόμη έναν δίσκο - σταθμό για το ελληνικό τραγούδι, συναντώντας τον Στέλιο Καζαντζίδη στο 1975 να μας τραγουδάει «Υπάρχω».

Έχει χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, σύμβολο και ορόσημο για τον Στέλιο Καζαντζίδη και είναι ίσως και ο πιο γνωστός σε όλους δίσκος του, αναγνωριζόμενος από το ομώνυμο τραγούδι.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στον πρόλογό του «Αφορά εσάς κι εμένα. Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος, από τον καιρό που εσείς οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας» και αυτόματα τον παρουσιάζει ως κάτι πολύ προσωπικό.

Την μουσική του δίσκου υπογράφει ο Χρήστος Νικολόπουλος ενώ τους στίχους ο Πυθαγόρας. Τα μεγάλα ονόματα συναντήθηκαν και το αποτέλεσμα δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν. Μάλιστα ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι στην καλύτερη εποχή του ερμηνευτικά, όπως αναφέρει ο Πάνος Γεραμάνης : «Η ερμηνεία του Καζαντζίδη και στα 12 τραγούδια του δίσκου είναι πράγματι μοναδική. Η γκάμα της φωνής του, με τον όγκο, το μέταλλο και τις εντάσεις δημιουργούν έκσταση αλλά και θαυμασμό, γιατί ο τρόπος ερμηνείας σε κάθε τραγούδι είναι μοναδικός και διαφορετικός. Για παράδειγμα, είναι καταπληκτική η εκτέλεση στο τρίτο τραγούδι της δεύτερης πλευράς “Τι θέλεις από μένανε”. Αλλάζει μουσικές κλίμακες χωρίς να παίρνει καθόλου ανάσα»

Τραγούδια
01 ΠΡΟΛΟΓΟΣ
02 ΥΠΑΡΧΩ
03 ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΜΟΥ
04 ΚΡΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑ
05 ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΣ
06 ΚΑΨΤΕ, ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
07 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ
08 ΠΕΝΤΕ ΠΑΝΩ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΩ
09 ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑΝΕ
10 ΕΦΥΓΕΣ Μ' ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝΕ 
11 ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΧΡΥΣΑ
12 ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας