Δισκό...πολις - Rocky Horror Picture Show OST - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 11:16 PM, Jun 18, 2018

Δισκό...πολις - Rocky Horror Picture Show OST

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Πρώτη Τετάρτη του Αυγούστου και παραδοσιακά βγάζουμε ένα παλιό αγαπημένο δίσκο στην προθήκη του ψηφιακού μας δισκάδικου. Σήμερα το μενού έχει το soundtrack ενός musical που έγινε ταινία. Κυρίες και κύριοι το Rocky Horror Picture Show OST είναι δικό σας.

Ακολουθούμε την συνηθισμένη διαδικασία μας όταν ετοιμαζόμαστε για δισκόπολη, η οποία ξεκινάει με την δημιουργία καφέ και στη συνέχεια προχωράμε με αργά βήματα στην χρονομηχανή που βρίσκεται μέσα στον ουρανοξύστη που στεγάζεται το e-stage.gr, ρυθμίζουμε την ημερομηνία και βουρ για το αγαπημένο μας ταξίδι στον χρόνο.

Σήμερα η χρονολογία που βάζουμε είναι το 1975, όταν και κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας Rocky Horror Picture Show, η οποία είναι βασισμένη στο Musical “The Rocky Horror Show”, του οποίου τους στίχους και την μουσική έχει γράψει ο Richard O’Brien.

Το άλμπουμ όταν κυκλοφόρησε δεν τα πήγε καθόλου άσχημα μιας και έφτασε στην 49η θέση του Billboard 200 ενώ σκαρφάλωσε στην 11η και 12η θέση σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία αντίστοιχα.

Βέβαια στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα ρόδινα μιας η πρώτη του κυκλοφορία ακυρώθηκε παντού εκτός από τον Καναδά. Η επιτυχία του άλμπουμ όμως έμελλε να γίνει μετά την συμφωνία του Marty Scott της Jem Records με τον Lou Adler της Ode Records που είχε τα δικαιώματα κι έτσι κατάφερε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από κει και πέρα το νερό μπήκε στο αυλάκι και το soundtrack απογειώθηκε.

Στην αρχική κυκλοφορία του άλμπουμ δεν περιέχονται δύο από τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν στην ταινία. Τα “Sword of Damocles” και “Planet, Schmanet, Janet” παρότι ακούγονταν στην ταινία δεν συμπεριλήφθησαν στο πρωτότυπο άλμπουμ. Βέβαια 25 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία και με την κυκλοφορία του “25 years of absolute pleasure” μπορείτε να βρείτε και αυτά τα δύο κομμάτια.

Ακούστε και απολαύστε αυτό το εξαιρετικό soundtrack ενός εκ των πιο πρωτοποριακών και τρομακτικών musical που κυκλοφόρησαν ποτέ στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, μιας και η μουσική του είναι ιδανική συν-ωδεία για το απογευματινό σας καφέ τούτο το ζεστό Αυγουστιάτικο απόγευμα.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας