Δισκό...πολις - Υπήρχαν Όρκοι - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 11:16 PM, Jun 18, 2018

Δισκό...πολις - Υπήρχαν Όρκοι

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Η σημερινή μας βόλτα στην πόλη των δίσκων κάνει στάση στο 2000. Πριν 17 χρόνια λοιπόν, ο Γιάννης Πλούταρχος καταπάτησε τους όρκους του και πάμε να τους ανακαλύψουμε έναν έναν.

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχοντας ήδη εντυπωσιάσει το ελληνικό μουσικό κοινό από τον πρώτο του δίσκο, το 2000 κυκλοφορεί την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Υπήρχαν όρκοι» η οποία εκτοξεύθηκε στην κορυφή από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Είναι δύσκολο στον κόσμο της μουσικής να κυκλοφορήσει ένας δίσκος με 15 κομμάτια και να καταφέρουν και τα 15 να γίνουν επιτυχίες. Συνήθως ξεχωρίζουν 3 έως 5 δυνατά κομμάτια και τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό είναι ένα γεγονός που όμως δεν ισχύει για αυτόν τον δίσκο και για τον Γιάννη Πλούταρχο. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν ένα προς ένα και κατέκτησαν την κορυφή διαφόρων chart σε διάφορες χρονικές στιγμές.

Το τραγούδι «Φυσάει πολύ» έπαιξε σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όλες τις ώρες και σε όλες τις εντάσεις. Η «Χάρτινη καρδιά» δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και στο τραγούδι «Το καλύτερο παιδί» βρήκε ο κάθε ακροατής τον εαυτό του.

«Μόνο εγώ σ’ άγαπάω», «Σε χάνω» και «Σε ξεπέρασα» είναι από τα πιο ερωτικά τραγούδια που πονέσαμε μαζί τους. Και ασφαλώς το ομώνυμο «Υπήρχαν όρκοι» είναι από τα περισσότερο αφιερωμένα του τραγούδια.

«Ένα μαντήλι δάκρυα» μας τραγούδησε επίσης σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς, «Θα πείσω την καρδιά μου» και «Μένω κι επιμένω» ήταν σε πιο ανεβαστικούς ρυθμούς, και αγαπήθηκαν γιατί μίλησαν απευθείας στην καρδιά μας!

Ακόμη και 17 χρόνια μετά, τα ακούμε με την ίδια αγάπη, όπως τότε, την στιγμή της κυκλοφορίας τους.

Τραγούδια
 1. Φυσάει Πολύ
 2. Χάρτινη Καρδιά          
 3. Το Καλύτερο Παιδί     
 4. Υπήρχαν Όρκοι          
 5. Άστηνε Να Φύγει
 6. Παραμιλάω    
 7. Εγώ Ο Γιάννης           
 8. Θα Πείσω Την Καρδιά Μου   
 9. Σιγά Σιγά         
10. Νύχτα Ήρθες  
11. Ένα Μαντήλι  
12. Μένω Κι Επιμένω       
13. Μόνο Εγώ Σ' Αγαπάω
14. Σε Χάνω          
15. Σε Ξεπέρασα