Δισκό…πολις - Tommy The Movie - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 4:28 PM, May 21, 2018

Δισκό…πολις - Tommy The Movie

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Κυρίες και κύριοι στη σημερινή δισκόπολη έχουμε για σας το soundtrack του Tommy The Movie.

Στην προθήκη της σημερινής δισκόπολης μπαίνει το soundtrack μιας ταινίας, η οποία είναι βασισμένη στον δίσκο Tommy των The Who. Κυρίες και κύριοι στη σημερινή δισκόπολη έχουμε για σας το soundtrack του Tommy The Movie.

Η ταινία Tommy είναι ένα δραματικό μιούζικαλ φαντασίας βασισμένη στην ροκ όπερα την οποία είχα συνθέσει οι Who το 1969 με τίτλο Tommy και αφορούσε την ζωή ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες και τις εμπειρίες τους από την ζωή αλλά και τις σχέσεις του με την οικογένεια.

Όπως και η ταινία έτσι και το soundtrack της ταινίας είναι βασισμένο στο δίσκο που κυκλοφόρησαν οι Who, με τον Pete Townshend εκτός από την σύνθεση να επιβλέπει και όλη την παραγωγή του δίσκου φέρνοντας την μουσική της ταινίας πολύ κοντά στις ροκ ρίζες του. Επιπλέον προστέθηκαν αρκετά ορχηστρικά κομμάτια, τα οποία ο Townshend είχε σκεφτεί και για την κυκλοφορία του δίσκου, αλλά δεν είχαν μπει στην αρχική ηχογράφηση. Κατά την νεότερη ηχογράφηση για την ταινία τα ορχηστρικά μέρη γράφτηκαν κατά κύριο λόγο με την χρήση συνθεσάιζερ.

Στον δίσκο της ταινίας εκτός από τους ηθοποιούς με πρώτο και σημαντικότερο τον Jack Nicholson και τους ίδιους τους Who συμμετείχαν και πολλοί άλλοι μουσικοί με γνωστότερους τους Elton John, Tina Turner και Eric Clapton.

Το κομμάτι “Pinball Wizard” με τον Elton John έγινε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε ως single, ενώ ο δίσκος έφτασε στο No2 του Billboard Pop Char και στο No 21 του Βρετανικού chart.

Απολαύστε την ροκ όπερα των Who και την μουσική ιδιοφυία του Pete Townshend και αφήστε τις φωνές των ηθοποιών και των τραγουδιστών που συμμετέχουν να ξετυλίξουν μέσα στο μυαλό σας την ιστορία του Tommy.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας