Best Night Ballads #79 - Sign Your Name - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 9:49 AM, Apr 21, 2018

Best Night Ballads #79 - Sign Your Name

Κατηγορία: Best night ballads ever

O Sananda Maitreya περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα, Τέρενς Τρεντ Ντ' Άρμπι, ταρακούνησε για τα καλα τη μουσική βιομηχανία με τον πρώτο του δίσκο «Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby» το 1987.

Έγινε το εμπορικότερο άλμπουμ του καλλιτέχνη που κατάφερε να σταθεί αρκετά χρονιά στη μουσική βιομηχανία, την οποία όμως, δεν συμπαθούσε αφού ένιωθε κι αυτός, όπως και πολλοί καλλιτέχνες, δεσμευμένος παρά πάνω από όσο άντεχε. Η χροιά της φωνής του ήταν αυτή που τον έκανε ξεχωριστό. Είχε κάτι από την χροιά της φωνης του Σαμ Κουκ αλλά ταυτόχρονα ήταν κάτι παραπάνω από σταρ. Τραγουδοποιός κυρίως αλλά έπαιζε και τα περισσότερα όργανα στα τραγούδια του.  Στο τέλος έκανε τη δική του προσωπική εταιρία, με άλλο όνομα, όταν πια άρχισε να νιώθει ότι δε μπορούσε να ανταποκριθεί όπως αυτός ήθελε στις απαιτήσεις της βιομηχανίας, εκείνο τον καιρό.

Ο πρώτος του δίσκος είχε επιτυχίες που σίγουρα, όσοι είμαστε παιδιά των 80's,τις θυμόμαστε. «If You Let Me Stay’, «Wishing Well», «Dance Little Sister» ήταν τα singles, που ξεχώρισαν και ανέβηκαν ψηλά στα τσαρτς, ενώ ήταν κι από τα αγαπημένα ονόματα του MTV. Πηρέ βραβείο καλύτερου «Rythm ‘n’ Blues Singer» το 1988, καθώς και πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Το 1989 επέστρεψε με τον δίσκο «Neither Fish Nor Flesh: A Soundtrack of Love, Faith, Hope & Destruction» αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανάλογη επιτυχία με το πρωτο αλμπουμ. Παρόλα αυτά πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια δίσκους, χωρίς όμως να φτάσει το απίστευτο του ρεκόρ, με το πρώτο δίσκο, που συνολικά έφτασε τα 13,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το 1993 κυκλοφορεί το «Symphony or Damn: Exploring the Tension Inside the Sweetness», δείχνοντας την εμμονή του στους πολύ μεγάλους τίτλους σε άλμπουμ. Από εκεί έκανε μεγάλη επιτυχία η μπαλάντα Delicate και ταυτόχρονα μάθαμε την Des'ree, μαύρη τραγουδίστρια που έκανε φωνητικά, πριν τον πρώτο της δίσκο. Παρόλα αυτά ο Τέρενς, δε μπόρεσε ποτέ να ξαναφτάσει την πρώτη του δουλειά, κυρίως γιατί ο ίδιος είχε αλλάξει σαν χαρακτήρας.

Οι επόμενοι δίσκοι του δεν έκαναν καθόλου επιτυχία κι έτσι το 1996 αποφάσισε να φύγει από την εταιρία που είχε συμβόλαιο, έγραψε ένα νέο άλμπουμ το όποιο μεν το έδωσε σε άλλη εταιρία αλλά τελικά αποφάσισε να μην το κυκλοφορήσει ποτέ αλλά να ξαναπάρει στην ουσία τα δικαιώματα του, ΚΑΤΑΡΓΟΝΤΑΣ !!!, ταυτόχρονα το καλλιτεχνικό του όνομα και αντικαθιστώντας το με το Sananda Maitreya. Το κανονικό του όνομα ήταν Terence Trent Howard. Δήλωσε ότι ο Τερενς Τρεν Ντ Αρμπι στην ουσία πέθανε. Ήθελε πιθανόν να ξεφύγει από την πρώτη του καριέρα, πράγμα ανεξήγητο για μένα, αν και στα χρονιά που πέρασαν από την πρώτη του επιτυχία, ο χαρακτήρας του άλλαξε στο πιο σοβαρό και ίσως στο πιο ποιοτικό.

Είχε την εμπειρία επίσης να συνεργαστεί φωνητικά με τους INXS μετά το θάνατο του Michael Huchens στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000. Έκτοτε ο Τέρενς αποσύρθηκε πρώτα στη Γερμανία και μετά στην Ιταλία, οπού ζει μέχρι σήμερα, φτιάχνοντας τραγούδια μόνο για ηλεκτρονική πώληση. Όμως έμεινε στη μνήμη μας ως ένας κλασσικός καλλιτέχνης που έδωσε πολλά στη μουσική και που πάντα οι μπαλάντες του ήταν χαρακτηριστικές σε σχέση με αλλά γκρουπ, ειδικά της πρώτης του εποχής.

Το Sign your name, ειναι χαρακτηριστικη μπαλαντα. Μια πρόταση για ερωτική σχέση, που μπορεί να συγκινήσει οποιονδήποτε ακροατή.... Ας τον απολαύουμε κι ας θυμηθούμε και πάλι εκείνη την όμορφη εποχή…

«Fortunately you have got
Someone who relies on you
We started out as friends
But the thought of you just caves me in

The symptoms are so deep
It is so much too late
To turn away
We started out as friends

Sign your name across my heart
I want you to be my baby
Sign your name across my heart
I want you to be my lady»


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations