Best Night Ballads #71 - We are the world - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 2:53 PM, Apr 26, 2018

Best Night Ballads #71 - We are the world

Κατηγορία: Best night ballads ever

Η τεράστια επιτυχία με βάση την ιδέα του Bob Geldof, έδωσε έναυσμα και σε άλλα πολύ μεγάλα ονόματα του μουσικού star system στις ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο.

Βέβαια οι περισσότεροι από εμάς, θεωρούμε ότι τίποτε δεν είναι τόσο καλό όσο το πρωτότυπο. Κάποιος θα πει ότι ήταν ευκαιρία για τους αμερικάνους stars να βγάλουν λεφτά. Δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η αμερικάνικη αγορά, ως πολλαπλάσια των άλλων μπορεί να περάσει ακόμα πιο δυνατά ένα μήνυμα που δεν έχω κανένα λόγο να αντικρούσω, μόνο και μόνο επειδή έγινε 1 χρόνο μετά το τεράστιο δημιούργημα του Geldof. Άλλωστε ακόμα και αν κάποιος μπορούσε να στοιχειοθετήσει την άποψη ότι το έκαναν για τα λεφτά, η ιστορία έγραψε ότι δεν είχαν ανάγκη.

Οι μισοί από τους καλλιτέχνες είχαν τουλάχιστον 2 με 3 hits εκείνο το διάστημα στο Billboard, ενώ τα άλμπουμ τους είχαν κολλήσει στις υψηλότερες θέσεις. Μιλάμε για ονόματα κλασσικά στην soul, στην μαύρη μουσική, στη country, κλασσικούς καλλιτέχνες, αστέρια της Motown και νέους που πουλούσαν πολύ εκείνο τον καιρό. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael Jackson και τον Lionel Richie το 1985.

Παραγωγός ο μέγιστος των μεγίστων των 80's , Quincy Jones, που είχε άλλωστε και εξαίρετες σχέσεις με την οικογένεια Jackson. Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν και αυτό το τραγούδι ως συμμετοχή των αμερικανών στην πλειοψηφία τους, να πουλήσει αλλά και να περάσει μήνυμα. Πούλησε πάνω από 11 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το project των βρετανών και του Bob Geldof με το «Do they know its Christmas time», ήταν μια καλή αρχή και μια νέα ιδέα για τη μουσική βιομηχανία να βγάλει και άλλα κέρδη. Ο διασκεδαστής και ακτιβιστής Χαρυ Μπελαφόντε είχε την ιδέα. Ήταν τα χρόνια που η Αιθιοπία μαστιζόταν από την μεγαλύτερη υποσυτιστική κρίση και ήδη 2 χρόνια η κατάσταση δεν μπορούσε να βελτιωθεί. Το πως και το γιατί είναι βέβαια μια άλλη, πολιτική, ιστορία. Όμως ο Μπελαφόντε έφτιαξε τότε έναν οργανισμό με το όνομα United Support of Artists for Africa. Το γνωστό «USA for Africa», που έδωσε το όνομα και στο εφάπαξ group , συγκεντρώνοντας ένα σωρό καλλιτέχνες, με τον Μπελαφόντε κυρίως να ζητάει πιο πολύ  την βοήθεια του Lionel Ritchie και του Kenny Rogers, για αυτό το εγχείρημα. Άλλωστε και οι δυο καλλιτέχνες ήταν διάσημα ονόματα στον χώρο τους και θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ο ένας την pop αφρόκρεμα και  το αντίστοιχο ακροατήριο, όπως και ο Rogers τους παραδοσιακούς ακροατές του , συν τους φίλους της country. Το κατάφεραν και τα ονόματα ήταν επίσης ξεχωριστά και μεγάλα: Lionel Richie, Stevie Wonder, Michael Jackson, Paul Simon, Diana Ross, Tina Turner, Bruce Springsteen, Cindy Lauper, Kim Karnes, Billy Joel, Dione Warnwick, Willie Nelson, Kenny Loffins, Daril Hall, Hewy Lewies και μόνο τα ονόματα σου παίρνει 2 λεπτά να τα αναφέρεις.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το «We are the world» δεν ήταν χριστουγεννιάτικο τραγούδι, αφού η παραγωγή και η κυκλοφορία του έγιναν τον Μάρτη του 1985 αλλά η απήχηση του έφτασε στο να τραγουδιέται και στις γιορτές. Από τότε συμπεριλαμβάνεται στα γιορτινά singles των ημερών, ως μήνυμα για τις ημέρες αυτές και η αλήθεια είναι ότι και αυτό το τραγούδι  έγινε κλασσικό και πολλές φορές ακούγεται μαζί με το «Do they know its Christmas», back to back !

Πάντως η αλήθεια είναι ότι και μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν αξίζει να το ακούς και να μαθαίνεις κι αν είσαι οπαδός των 80's και τώρα κάπου αγγίζεις ή ξεπερνάς τα 50 χρόνια ζωής, σου θυμίζει και την εφηβική σου ηλικία. Άξιο, λοιπόν ακρόασης.  Καλό μας βράδυ!!!

«There comes a time when we heed a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on pretending day by day
That someone somewhere will soon make a change
We're all a part of God's great big family
And the truth, you know,
Love is all we need

We are the world,
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So, let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me

Send them your heart so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us by turning stone to bread
And so we all must lend a helping hand

We are the world,
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So, let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me

When you're down and out
There seems no hope at all
But if you just believe
There's no way we can fall
Well, well, well
Let's realize that a change can only come
When we stand together as one

We are the world,
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So, let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me
[Repeat with ad-libs until the end]»


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας