Best Night Ballads #69 - Cowboys and Angels - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 2:53 PM, Apr 26, 2018

Best Night Ballads #69 - Cowboys and Angels

Κατηγορία: Best night ballads ever

Συνεχίζοντας το μικρό αφιέρωμα σε ένα καλλιτέχνη που σημάδεψε τη νεανική κουλτούρα μου των 20 ετών, διάλεξα και πάλι ένα κομμάτι που δεν έχει καμία σχέση με όσα παίζουν τα media συνεχώς.

O George Michael είχε δεκάδες επιτυχίες και τραγούδια που ακούστηκαν ίσως λιγότερο, αλλά ήταν ανώτερα από αυτά που η μουσική βιομηχανία, προσπαθούσε να επιβάλλει στον ίδιο και το ακροατήριο, προσπαθώντας να τον βάλει σε στενά όρια μουσικού επιπέδου.

 Όπως λέγαμε κι εχτές, ο καλλιτέχνης George Michael «ανδρώθηκε», ωρίμασε κι έγινε κλασσικός σε κάθε του δίσκο, από την σόλο καριέρα του και μετά (το 1987) κι έτσι άλλαξε λίγο το ύφος του και κυρίως στις μπαλάντες του. Χρησιμοποιούσε από πιάνο μέχρι σαξόφωνο, όπως και στο σημερινό μας τραγούδι που τελειώνει με ένα σόλο, που σε ταξιδεύει σε ένα νυχτερινό αλλά μοναχικό δρόμο. Το «Listen without prejudice Vol 1» είχε τεράστιες επιτυχίες που προβλήθηκαν ιδιαίτερα με συχνότητα ίδια και αντίστοιχη του Micheal Jacson και της Μαντόνα.

Ήταν πια ένας σουπερ σταρ με όλη την έννοια της λέξης. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1991 και ήταν το 4ο single του. Είναι και το μοναδικό που δεν έφτασε στα Top 40 των 2 μεγάλων χώρων πώλησης δίσκων. Αυτό όμως δεν έχει την παραμικρή σημασία, γιατί ήδη είχε γίνει γνωστό από το άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει μήνες πριν. Έφτασε μέχρι το 43 στην Αγγλία και η υψηλότερη του θέση σε Ευρωπαϊκή χώρα ήταν το Νο 15 στην Ιρλανδία. Ήταν  για πολλές βδομάδες στην κορυφή των δικών μου προσωπικών αγαπημένων εκείνο τον καιρό. Όπως έχει όμως αποδειχτεί άπειρες φορές, αυτό δεν έχει σημασία.

Το σημαντικό πάντως που αποδεικνύει την ποιοτική άνοδο του καλλιτέχνη, είναι ότι γράφτηκε από τον ίδιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα original τραγούδια του, που φτάνουν τα 7 λεπτά διάρκεια, χωρίς κάποιο remix. Δείγμα ότι όταν ένα τραγούδι έχει ουσία χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια για να αποτυπώσει ακριβώς το συναίσθημα. Είναι ένα κράμα τζαζ και pop μπαλάντας που σίγουρα ακούγεται μια νύχτα μοναξιάς και περίσκεψης.

Θα μπορούσα να ζητήσω από τον αρχισυντάκτη πολύ χώρο και μέρες, για να απαριθμήσω τα αληθινά τέλεια τραγούδια του απ’ το 1987 μέχρι σήμερα. Τραγούδια που ακούστηκαν το ίδιο, αλλά πούλησαν λιγότερο και αυτό κάνει την διαφορά στον καλλιτέχνη, αυτόν που ήθελε από ένα σημείο και μετά, να γράφει μόνος του. Κάτι που κατά καιρούς δεν άρεσε στην δισκογραφική του εταιρεία, ειδικά κάπου εκεί στο 1993 όταν πια καθιερώθηκε ξεκάθαρα η τάση του να είναι τραγουδοποιός. Σε μια απ’ τις τελευταίες του συνεντεύξεις, έλεγε πως κάπως έτσι θα ήθελε να τον θυμούνται και θα τον θυμόμαστε συνολικά για το έργο του και όχι για 2 ή 3 επιτυχίες του.

Αυτό το βράδυ θα μπορούσε να είναι ένα tribute σε αυτόν. Η συνέχεια για όσους τον αγαπούσαν και αγόραζαν τη μουσική του, μπορεί να είναι ένα ολόκληρο βράδυ με χαμηλά φώτα γιορτινά αλλά διανθισμένα απ’ την δική του μουσική. Έμεινε στο πάνθεον των αθανάτων και κλασσικών... R.I.P!!!

«When your heart's in someone else's hands
Monkey see and monkey do
Their wish is your command
You're not to blame
Everyone's the same

All you do is love and love is all you do
I should know by now the way i fought for you
You're not to blame
Everyone's the same

I know you think that you're safe
Mister
Harmless deception
That keeps love at bay
It's the ones who resist that we most want to kiss
Wouldn't you say?

Cowboys and angels
They all have the time for you
Why should i imagine that i'd be a find for you
Why should i imagine
That i'd have something to say

But that scar on your face
That beautiful face of yours
In your heart there's a trace
Of someone before

When your heart's in someone else's plans
Things you say and things you do
They don't understand
It's such a shame
Always ends the same

You can call it love but i don't think it's true
You should know by now
I'm not the boy for you
You're not to blame
Always ends the same

I know you think that you're safe
Sister
Harmless affection
That keeps things this way
It's the ones who persist for the sake of a kiss
Who will pay
Cowboys and angels
They all take a shine to you
Why should i imagine that i was designed for you
Why should i believe
That you would stay»


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations