Best Night Ballads #68 - Older - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 9:49 AM, Apr 21, 2018

Best Night Ballads #68 - Older

Κατηγορία: Best night ballads ever

«Το Older είναι το καλύτερο μου τραγούδι», είχε πει ο George Michael, στο αφιέρωμα  που προβλήθηκε πριν λίγες ώρες και στην ελληνική τηλεόραση.

George Michael

Δεν το διάλεξα για επικήδειο. Δεν το διάλεξα επειδή είναι μια από τις  επικές μπαλάντες στην ιστορία του. Το επέλεξα γιατί είναι  το απόγειο της καλλιτεχνικής του έκφρασης, όταν άφησε πίσω του την «ευκολία» της pop που υπηρετούσε την δεκαετία του 80 .

Όταν ήρθε το τέλος των «Wham», τότε ξεκίνησε ο αληθινός George Michael, για μένα αλλά και για πολύ κόσμο. Εκεί άρχισε η αληθινή έμπνευση. Aπέδειξε ότι δεν ήταν εφήμερος σταρ ή γρανάζι μαζικής παραγωγής και το έκανε πράξη με την απίστευτη διαμάχη του με την Sony, όπου μπορεί να έχασε το δικαστήριο, κέρδισε όμως την ελευθερία του να εκφραστεί όπως ήθελε.

 Ήταν η έτοιμη ωριμότητα του να κάνει αληθινή μουσική. Είναι αμέτρητα τα τραγούδια του. Βλέποντας τα Χριστούγεννα το φιλμ για αυτόν, θυμήθηκα τραγούδια που έχω στη συλλογή μου και τα είχα ξεχάσει. Αριθμεί περισσότερα από 30 σουπερ hits. Και μια καριέρα μεγαλύτερη των 30 ετών. Από το «Wham rap» του 1982 μέχρι τη στιγμή που η ψυχολογία και η υγεία του κλονίστηκαν σε βαθμό που απομονώθηκε στο Λονδίνο.

Θυμάμαι όταν έλεγε πως η νεανική μουσική κουλτούρα του ’80 -‘90 δεν πρόκειται να ξαναρθεί. Όλα είναι τώρα κατακερματισμένα. Και πόσο δίκιο είχε. Αν σκεφτεί κανένας τη ζωή και την καριέρα του, ανατριχιάζει όσο εγώ, τώρα που τελείωσα την θέαση του αφιερώματος που έδειξε ένα καλωδιακό κανάλι, έφερε στο μυαλό μου και τα δικά μου νιάτα. Αυτό που κουβεντιάζω με φίλους, είναι ότι πραγματικά δεν θα ξανάρθει ποτέ πια, αυτή η εποχή με την γνήσια μουσική κουλτούρα.

Το «Οlder» λοιπόν είναι ο τίτλος του άλμπουμ με τη νέα του εταιρεία και κυκλοφόρησε το 1996. Ηταν η βασική στροφή σε αληθινή μουσική που δεν ακούγεται μόνο μερικές φορές και εκεί κλείνει το κεφάλαιο.

Είχε τεράστια επιτυχία, τόση που ο ίδιος ο George Michael έλεγε πως κάποιες φορές δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Σκεφτείτε μόνο πόσες επιτυχίες έκανε αυτός ο δίσκος. «Jesus to a child», «Fastlove», «Spoinning that wheel», «Οlder», «Ι can’t make you love me», «You have been loved». Κανένας δίσκος εκείνη την εποχή δεν έβγαζε τόσα πολλά singles.

Ξεχωρίζω το «Older». Οι στίχοι του γεμάτοι προβληματισμό! Ένα νυχτερινό τραγούδι, με ήχο από πιάνο και σαξόφωνο και όμως δεν ήταν η πρώτη πλευρά του δίσκου. Ήταν η δεύτερη. Το βασικό τραγούδι ήταν το «Ι can’t make you love me», με το ίδιο ύφος. Όμως το «Οlder» κατέπληξε τόσο που την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε ξανά ως «Older EP».

 Ήταν η εξέλιξη που περίμενα από ένα τόσο καλό καλλιτέχνη, που ξεκίνησε σόλο καριέρα το 1987 με το «Faith», και το μουσικό μου αυτί ήξερε πως αυτός ο τραγουδιστής έχει πολλά να δώσει και δεν θα τον θυμούνται μόνο με το πολυφορεμένο «Last Christmas». Η συνέχεια και το τέλος, αύριο. Γιατί στον George Michael αξίζει και δεύτερο και τρίτο και ...πολλοστό μέρος, αναφοράς και μνήμης R.I.P!!!

«I should have known
It seemed too easy
You were there
And i was breathing blue

Strange
Don't you think i'm looking older?
But something good has happened to me
Change is a stranger
You have yet to know

Well you're out of time
I'm letting go
You'll be fine
Well that much i know
You're out of time
I'm letting go
I'm not the man you want

I should have known
It seemed so easy
You were there
I thought i needed you

Strange
Don't you think i'm looking older?
But something good has happened to me
Change is a stranger
Who never seems to show

Well you're out of time
I'm letting go
You'll be fine
(or maybe you won't)
You're out of time
I'm letting go

I'm not the man that you want

I never should have looked back in your direction
I know that
Just the same old fights again, baby
These are wasted days without affection
I'm not that foolish anymore»


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας