Best Night Ballads #21 - Purple Rain - e-Stage.gr
Jun 25, 2018 Last Updated 10:07 AM, Jun 24, 2018

Best Night Ballads #21 - Purple Rain

Κατηγορία: Best night ballads ever

Ο «θεός», κατά την γνώμη μου, PRINCE ήταν ένα τόσο πολυποίκιλο ταλέντο, που μπορούσε άνετα να δημιουργήσει μπαλάντες ως και heavy metal και funky τραγούδια με την ίδια ευκολία.

Το μυαλό του δούλευε συνεχώς και ήταν αφιερωμένο στη μουσική. Ειδικά την εποχή όπου η μουσική παγκοσμίως δεν είχε καμία σχέση με το επαναλαμβανόμενο ήχο που ακούμε στις μέρες μας και δε μπορεί πλέον να βγάλει classics!

Ο καλλιτέχνης (με όλη την έννοια του όρου) έγινε πασίγνωστος και  σ’ αυτούς που δεν τον ήξεραν το 1984. Τότε κυκλοφόρησε το «διαμάντι» του «Purple Rain» που ταυτόχρονα διάνθησε την ομώνυμη ταινία του ίδιου έτους. Είναι μεν μια κλασσική μπαλάντα, έχει όμως μπορέσει αυτός ο άνθρωπος, να διανθίσει το τραγούδι του, από μικρά gospel  μέρη και στη μεγάλη εκτέλεση ή σε live όπου χρησιμοποιούσε τόσο πολύ την κιθάρα του στο τελευταίο μέρος του τραγουδιού για να φτάσει στα όρια του soft metal!

Εκείνη η χρονιά ήταν γεμάτη από πολλούς καλλιτέχνες και τεράστιες πωλήσεις. Το άλμπουμ και το single κατάφερε να ανέβει στο Νο2 στις ΗΠΑ και  για να καταλάβετε πόσος ήταν ο ανταγωνισμός, στο Νο1 των ιδίων εβδομάδων ήταν οι Wham! Το τραγούδι δεν πρωτοηχογραφήθηκε σε στούντιο αλλά σε ένα κονσέρτο στη Μινεσσότα το 1983.

Ο Prince εκείνο τον καιρό αποκαλούσε το συγκρότημα του Revolution. Κατά καιρούς άλλαζε τα ονόματα, ακόμα και το δικό του. Μιλώντας για τον τίτλο του Purple Rain, εξηγούσε ότι τα χρώματα του ουρανού, κυρίως το κόκκινο σε συνδυασμό με το μπλε, φτιάχνουν ένα μωβ. Το μωβ υπό την μορφή βροχής, είναι ένα δείγμα του τέλους του κόσμου, όπου εκεί αφήνεσαι σε ό,τι αγαπάς και  στην πίστη στον Θεό, η οποία θα σε καθοδηγήσει μέσα από αυτή τη χρωματιστή βροχή. Η αλήθεια του τραγουδιού σε όλο της το μεγαλείο, φαίνεται στην 8λεπτη εκτέλεση και όχι φυσικά στην4λεπτη που ήθελαν τα ραδιόφωνα για να το παίζουν. Δυστυχώς είχαμε και αυτά. Γι’ αυτό πάντα όταν μιλάω για αυτό το κομμάτι, αναφέρομαι στη μεγάλη εκτέλεση με κυρίαρχη την κιθάρα του στα τελευταία λεπτά, που συνθέτει την απόλυτη ολοκλήρωση του κομματιού. Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στο Νο 144 των 500 καλυτέρων τραγουδιών του κόσμου! Έφτασε σε 6 ευρωπαϊκές χώρες στο Νο1 χωρίς δυσκολία, λόγω της εποχής και στο Νο 8 στην Αγγλία.

 Έχουμε εξηγήσει τους λόγους που πάντα η Αγγλία θεωρείτο εκείνη την εποχή ακόμα πιο δύσκολη, αφού η βιομηχανία ανεβοκατέβαζε άνετα σε μια βδομάδα, groups και τραγούδια, ανεξαρτήτου του ονόματος.. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και το τραγούδι, μόνο φτωχό δεν το λες. Το ακούς και θυμάσαι αυτόν τον μέγιστο καλλιτέχνη του καιρού μας, που μας άφησε τόσο γρήγορα!!

"I never meant to cause you any sorrow
I never meant to cause you any pain
I only wanted one time to see you laughing
I only want to see you laughing in the purple rain

Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain

I only want to see you bathing in the purple rain

I never wanted to be your weekend lover
I only wanted to be some kind of friend
Baby, I could never steal you from another
It's such a shame our friendship had to end

Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain

I only want to see you underneath the purple rain

Honey I know, I know, I know times are changing
It's time we all reach out for something new
That means you too
You say you want a leader
But you can't seem to make up your mind
I think you better close it
And let me guide you to the purple rain

Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain

If you know what I'm singing about up here
C'mon, raise your hand

Purple rain, purple rain

I only want to see you, only want to see you
In the purple rain"


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations