Τα τηλεπαιχνίδια που μας καθήλωσαν μπροστά στους δέκτες μας (μέρος 1ο ) - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Κατερίνα Στικούδη - Botox - New sinlge & video clip (backstage pics)

Ένα ακόμα clip από το album «Soundtrack» κυκλοφόρησε η Κατερίνα Στικούδη.

Νικηφόρος - Σαν Αλήτης

Ολοκαίνουριο τραγούδι και video clip από τον Νικηφόρο, που όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμος για...

Τάμτα: Το «Αρχές Καλοκαιρίου» απέκτησε εικόνα! (video)

Ζήσε το καλοκαίρι σου» παρέα με την Τάμτα και το Carroten!

Δείτε το τρέιλερ του νέου MasterChef (video)

Πριν καλά καλά καθίσει ο καπνός από το φινάλε, το Star δεν μπόρεσε να περιμένει...

Πως βγήκε και τι σήμαινε ακριβώς το «Χάρρυ Κλυνν»

Η ιστορία πίσω από το πως βγήκε το Χάρρυ Κλυνν στον Βασίλη Τριανταφυλλίδη.

Έφυγε ο Χάρρυ Κλυνν

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμος, καθώς το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου έφυγε από την ζωή...

Τα τηλεπαιχνίδια που μας καθήλωσαν μπροστά στους δέκτες μας (μέρος 1ο )

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Πάμε να δούμε λοιπόν τα  τηλεπαιχνίδια που έκαναν τα νούμερα της τηλεθέασης να χτυπήσουν… κόκκινο!

«Τα τετράγωνα των αστέρων»

Πηγαίνουμε πίσω στον χρόνο λοιπόν, στο 1980, όπου συναντάμε την Μαρία Αλιφέρη να παρουσιάζει τα «Τετράγωνα των αστέρων». Ένα παιχνίδι γνώσεων αλλά και στρατηγικής. Δύο παίκτες και απέναντί τους εννιά «αστέρες» σε «μπαλκονάκια» ανά τρεις οριζοντίως και τρεις καθέτως με μια οθόνη μπροστά τους. Η Μαρία Αλιφέρη έκανε μια ερώτηση γνώσεων στον αστέρα που επέλεγε ο παίκτης κι εκείνος μπορούσε να απαντήσει σωστά ή λάθος για να παραπλανήσει τον παίκτη. Τότε η παρουσιάστρια ρωτούσε τον παίκτη «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;» κι έτσι αν ο παίκτης έβρισκε το σωστό, σημείωνε το σύμβολό του στην αντίστοιχη οθόνη του αστέρα του. Όποιος από τους δυο παίκτες κατάφερνε να κάνει πρώτος τρίλιζα κέρδιζε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η Μαρία Αλιφέρη ήταν απαστράπτουσα και σε κάθε επεισόδιο προσπαθούσε να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό. Αυτό που θυμούνται όλοι έντονα από αυτό το παιχνίδι, είναι μια φράση ταυτισμένη πλέον με το όνομα της Μαρίας Αλιφέρη… «Και μην ξεχνάτε… σας αγαπώ»! Το 2003 έγινε μια προσπάθεια αναβίωσης του παιχνιδιού με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαρίνο, χωρίς όμως να έχει την αντίστοιχη ανταπόκριση από το κοινό.

«Ο τροχός της τύχης»

Ταξιδεύουμε δέκα χρόνια μετά, στο 1990, για να παίξουμε με τον τροχό της τύχης. Παρουσιαστής ο Γιώργος Πολυχρονίου και στο πλάι του η όμορφη Κρίστα. Τρείς παίκτες προσπαθούν να βρουν τη φράση που είναι κρυμμένη πίσω από το video wall. Γυρίζουν τον τροχό της τύχης με τα διάφορα ποσά και επιλέγουν ένα γράμμα. Αν υπάρχει στην φράση που ψάχνουν κερδίζουν το αντίστοιχο ποσό. Ανάμεσα στα ποσά υπήρχαν δωροεπιταγές και δώρα, καθώς και η «χρεοκοπία» που μπορούσε να σε βγάλει εκτός γύρου ανά πάσα ώρα  και στιγμή. Στον τελικό περνούσε ο παίκτης που είχε συμπληρώσει τα περισσότερα χρήματα, για να λύσει ακόμη μια φράση. Μπορούσε να επιλέξει πέντε σύμφωνα και ένα φωνήεν και είχε στην διάθεση του μόλις 30 δευτερόλεπτα για να λύσει τον γρίφο. Μόνο αν το έβρισκε κέρδιζε εν τέλει τα χρήματα.

«Ραντεβού στα τυφλά»

Η πιο διάσημη τηλεοπτική προξενήτρα, είναι αναμφισβήτητα η Βάσια Τρυφίλλη. Το παιχνίδι «Ραντεβού στα τυφλά» εμφανίστηκε στις οθόνες μας το 1991 και ήταν ένα παιχνίδι γνωριμιών. Στον πρώτο γύρο μια κοπέλα έκανε από τρείς ερωτήσεις σε τρείς νεαρούς που ήταν πίσω από έναν τοίχο και ανάλογα με τις απαντήσεις τους στο τέλος επέλεγε αυτόν που θεωρούσε πως ταίριαζε περισσότερο. Οι δυό τους πήγαιναν ένα ταξίδι στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Στον δεύτερο γύρο γινόταν ακριβώς το ίδιο με την μόνη διαφορά πως αυτήν την φορά ένας νεαρός έκανε ερωτήσεις σε τρείς κοπέλες που βρίσκονταν πίσω από τον τοίχο. Η Βάσια Τριφύλλη αισθησιακή και εκρηκτική έκανε όλον τον κόσμο να φωνάζει μαζί της «Τοίχε Τζούς!!!!»

«Το Μεγάλο Παζάρι»

Έτος 1992 και «Το Μεγάλο Παζάρι» είναι πια γεγονός. Παρουσιαστής ο ένας και μοναδικός Ανδρέας Μικρούτσικος. Αυτήν την φορά το παιχνίδι είναι καθαρά τυχερό. Ο παρουσιαστής προσφέρει στην αρχή ένα ποσό σε κάθε παίκτη κι έπειτα έρχεται το δίλλημα, τα λεφτά ή την κουρτίνα 1; Ο παίκτης διάλεγε ενστικτωδώς ανάμεσα σε διάφορα κλειστά κουτιά ή τα χρήματα και στο τέλος αποκαλυπτόταν το τι είχε διαλέξει ο ίδιος να κερδίσει. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσες να κερδίσεις από λίγα χρήματα έως μεγάλα ποσά, και από ηλεκτρικές συσκευές έως και ένα αυτοκίνητο, με μια και μοναδική παγίδα τον “Mr Zong” που μπορεί αν ήταν κρυμμένος πίσω από κάποια κουρτίνα. Ήταν πραγματικά «Το Μεγάλο Παζάρι» της ελληνικής τηλεόρασης!

«Mega Banca»

Ο έμπειρος και πολύ αγαπητός στο κοινό Γιώργος Πολυχρονίου εμφανίζεται για ακόμη μια φορά στις οθόνες μας το 1992 και αυτήν την φορά έχει στο πλευρό του την ανερχόμενη, τότε, Ελένη Μενεγάκη. Παιχνίδι γνώσεων και αυτό με τρεις παίκτες να πρέπει να απαντήσουν σωστά σε μια σειρά ερωτήσεων και να συμπληρωθούν τα τετραγωνάκια με τα νούμερα που είχαν μπροστά στις οθόνες τους. Αυτήν την φορά μπορεί να συμμετέχει στο παιχνίδι και το κοινό από το σπίτι, σημειώνοντας τα νούμερα που εμφανίζονταν στην οθόνη κατά την διάρκεια του παιχνιδιού στο ειδικό φυλλάδιο που είχαν προμηθευτεί από γνωστό περιοδικό.

«Παιχνίδια χωρίς σύνορα»

Τα παιχνίδια χωρίς σύνορα εμφανίστηκαν στις οθόνες μας την επόμενη χρονιά, το 1993, και αν και δεν ήταν ακριβώς τηλεπαιχνίδι, κατάφερε να καθηλώσει μπροστά στις οθόνες όλες τις ηλικίες από το τηλεοπτικό κοινό. Το παρακολουθούσαν από μικρά παιδιά μέχρι παππούδες και γιαγιάδες. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ χωρών όπου η φυσική κατάσταση έπαιζε τον πρώτο ρόλο. Οι παίκτες έπρεπε ενώ ήταν ντυμένοι με φαντασμαγορικές στολές να διανύουν αποστάσεις ακόμη και περνώντας μέσα από τεχνιτές λίμνες και καταρράκτες. Οι στολές τους ήταν το εμπόδιο τους και ο χρόνος εναντίον τους. Παιχνίδια σε τεράστιες διαστάσεις και εγκαταστάσεις, ανθρώπινο bowling και άλλα παρεμφερή, παιζόντουσαν σε διαφορετική χώρα κάθε φορά και στην περιγραφή ήταν η Δάφνη Μπόκοτα.

«Κόντρες»

Ο πολυτάλαντος Βλάσσης Μπονάτσος που γνωρίσαμε το 1992 ως ηθοποιό στους «Απαράδεκτους» παίρνει ρόλο παρουσιαστή και μας προσκαλεί σε «Κόντρες». Δύο ομάδες των πέντε ατόμων είναι αντίπαλες, ο παρουσιαστής τους κάνει μια ερώτηση και οι παίκτες προσπαθούν να βρουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις. «Ρωτήσαμε εκατό ανθρώπους και ψάχνουμε τις … δημοφιλέστερες απαντήσεις στην εξής ερώτηση…» Σλόγκαν με το οποίο ξεκινούσε η κάθε ερώτηση. Η κάθε ομάδα είχε δικαίωμα μόνο σε δυο λάθος απαντήσεις γιατί στην τρίτη λάθος απάντηση, οι πόντοι περνούσαν στην αντίπαλη ομάδα. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους περνούσε στον τελικό όπου δύο παίκτες έπρεπε να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις, ψάχνοντας τις δημοφιλέστερες πάλι απαντήσεις χωρίς να μπορούν να απαντήσουν το ίδιο. Αν συμπλήρωναν και οι δύο μαζί 200 πόντους κέρδιζαν χρήματα. Είναι ίσως και το πιο αγαπημένο ομαδικό τηλεπαιχνίδι, καθώς στην αναβίωσή του ως «Κόντρα Πλακέ» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο αλλά και ως «Άκου τι είπαν» με τον Χρήστο Φερεντίνο έχει ακόμη την ίδια αποδοχή και ανταπόκριση από το κοινό.

«Ρουκ Ζουκ»

Ένα ακόμη ομαδικό παιχνίδι μας παρουσίασε η Μαίρη Μηλιαρέση το 1994. Δυο ομάδες των πέντε ατόμων και αυτήν την φορά συναγωνίζονται για να βρουν μια λέξη. Οι τέσσερις φοράνε ακουστικά για να μην ακούν και η παρουσιάστρια δίνει μια λέξη στον πρώτο της ομάδας. Αυτός πρέπει να την περιγράψει στον δεύτερο και ο δεύτερος στον τρίτο κ.ο.κ χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουν ίδια λέξη για στην περιγραφή. Ο πέμπτος της ομάδα σπάνια έμπαινε στην διαδικασία να βρει την λέξη καθώς στον τέταρτο πάντα «κολλούσε» το παιχνίδι. Αν το λεξιλόγιο και η φαντασία σου δεν ήταν πλούσια, τότε δεν είχες καμία τύχη σε αυτό το παιχνίδι!

«Εκατομμυριούχος»

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Και ποιος δεν θέλει!!! Το 1999 εμφανίζεται το παιχνίδι εκατομμυριούχος με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Ένα παιχνίδι γνώσεων 15 ερωτήσεων όπου το τελικό ποσό αντιστοιχούσε σε ένα εκατομμύριο. Σε κάθε ερώτηση αντιστοιχούσε ένα ποσό το οποίο ο παίκτης κέρδιζε. Κάθε πέντε ερωτήσεις υπήρχε το ποσό «μαξιλαράκι» όπου αν ο παίκτης έχανε σε κάποια ερώτηση τότε δεν έχανε όλο το ποσό που είχε κερδίσει αλλά κέρδιζε το ποσό από το «μαξιλαράκι». Τρεις βοήθειες στην διάθεση του, αυτή του κοινού όπου καλούσε το κοινό να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση και συνήθως ο παίκτης διάλεγε την απάντηση με το μεγαλύτερο ποσοστό. Δεύτερη ήταν αυτή του τηλεφώνου, όπου ο παίκτης μπορούσε να τηλεφωνήσει σε έναν δικό του συγγενή ή φίλο που πίστευε πως αυτός θα γνώριζε την απάντηση και τέλος, αυτή του 50 – 50 όπου η παραγωγή του έσβηνε τις δυο από τις τέσσερις απαντήσεις που είχε να επιλέξει. Το παιχνίδι συνεχίζεται έως σήμερα χωρίς να έχει την αντίστοιχη ανταπόκριση σε τηλεθέαση.

«Ο πιο αδύναμος κρίκος»

Η σιδηρά κυρία των τηλεπαιχνιδιών ακούει στο όνομα Έλενα Ακρίτα. Το 2001 και ενώ την έχουμε γνωρίσει ως ηθοποιό και σεναριογράφο, αναλαμβάνει να παρουσιάσει τον «Πιο αδύναμο κρίκο». Το σκηνικό είναι σκοτεινό, η Έλενα Ακρίτα πάντα ντυμένη στα μαύρα, εννιά παίκτες, εννιά γύροι ερωτήσεων γνώσεων και στο τέλος κάθε γύρου οι παίκτες ψηφίζουν ποιον θεωρούν τον πιο αδύναμο κρίκο. Τότε το πάτωμα ανοίγει κάτω από τα πόδια του πιο αδύναμου κρίκου και ο παίκτης «εξαφανίζεται». Έντονα χαραγμένο στην μνήμη έχει μείνει το σκληρό και ψυχρό ύφος της Έλενας Ακρίτα, όταν με «ειρωνία» και σαρκασμό έλεγε καυστικά, πάντα αγέλαστη «Λυπάμαι, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος»

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος των τηλεπαιχνιδιών που παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα! Και αν νομίζετε πως παραλείψαμε κάποιο από τα αγαπημένα σας, επιφυλασσόμαστε για το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Τιμητικές Διακρίσεις στο HR Community Conference & Awards 2018

Οι 29 επιχειρήσεις που συμμετείχαν ολοκληρωμένα στο JobDay 45+, τιμήθηκαν με τη διάκριση “HeRa Κοινωνικής Ευαισθησίας 2018” στο HR Community Conference & Awards.

Μακιγιάζ στην παραλία; Ναι, αλλά σωστά!

Λίγο πριν ξεκινήσουμε τα μπάνια μας στις παραλίες αξίζει να αναφερθούμε και στο θέμα που...

Η ελληνικότατη αντίδραση Θεσσαλονικιού που έπεσε πάνω σε ανεμοστρόβιλο (video)

Οι σπαρταριστές αντιδράσεις ενός συμπατριώτη μας που βρέθηκε στη δίνη του ανεμοστρόβιλου, κάνουν τον γύρο...

Μάσκα προσώπου με χαμομήλι για καθαρισμό και αποτοξίνωση

Το καθημερινό μακιγιάζ ταλαιπωρεί αλλά και αφυδατώνει το πρόσωπό μας. Υπάρχει όμως ένας εύκολος, γρήγορος...

Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα μνημεία της Ελλάδας για το 2018 (pics)

Τα 10 δημοφιλέστερα μνημεία της Ελλάδας για το 2018, σύμφωνα με τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο,...

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες παραλίες της Κρήτης για το 2018 σύμφωνα με τη Mirror (pics)

Τις 8 καλύτερες παραλίες της Κρήτης παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Mirror παρακινώντας το αναγνωστικό κοινό...

Αλύπα - Το επίνειο της Μάνης με τα κρυστάλλινα νερά (pics)

Αν έπρεπε να περιγράψεις τη Μάνη με δύο λόγια, αυτά θα ήταν «Πέτρα και Ήλιος». 

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν εισιτήρια Interrail σε δεκαοχτάχρονους Ευρωπαίους

Δεκαπέντε χιλιάδες Ευρωπαίοι 18 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκές...

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί έναν γευστικό, υγιεινό και γρήγορο τρόπο προκειμένου να προλάβετε Ω3 λιπαρά. Παράλληλα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά ενισχύουν το πιάτο όχι μόνο σε γεύση, αλλά και σε βιταμίνες & αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τάκος σε φόρμα

Αγαπημένη μεξικάνικη συνταγή, με μοναδική νοστιμιά! Φτιάξτε τη και θα σας τη ζητάνε ξανά και...

Το burger το σωστό, το «πρόστυχο»

 Σήμερα αποφασίσαμε να «γουρουνιάσουμε» για αυτό και θα φτιάξουμε ένα burger πραγματική θερμιδοβόμβα!

Κιμαδόπιτα σουφλέ

Υπέροχη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας. Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε σαν κυρίως...

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations