Μη αμφίδρομη σχέση!!! - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:14 PM, May 21, 2018

Μη αμφίδρομη σχέση!!!

Κατηγορία: Παιχνίδια Μυαλού

Πόσο ο δυνατός σε μία σχέση μπορεί να στηρίζει τους άλλους, συγγενείς, φίλους, συντρόφους και ποιο είναι το δικό του όφελος;  Οι άνθρωποι ξεχνούν

εύκολα και τις περισσότερες φορές θεωρούν δεδομένη την καλή θέληση του άλλου.

Η παρακάτω ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα σε δύο φίλες. Πόσο μία φιλία μπορεί να κρατήσει όταν μόνο ο ένας τροφοδοτεί την σχέση;

 Ήταν μαζί από 5 χρόνων, η Μαρίνα και η Δέσποινα. Η Μαρίνα ήταν δυναμική, εξωστρεφής, πολύ δυνατή στα επαγγελματικά της, πολύ αδύναμη όμως στα προσωπικά της.  Η Δέσποινα από την άλλη ήταν χαμηλών  τόνων,  φοβερά ήσυχη και σχεδόν καταθλιπτική. Η Μαρίνα την στήριζε πάντα, της έβρισκε λύσεις στα προβλήματά της και την βοηθούσε. Ακόμα και  στις σχέσεις τις ερωτικές εκείνη την προέτρεπε, πώς να ντυθεί, πώς να συμπεριφερθεί. Όμως έφτασε η στιγμή που ή Μαρίνα κουράστηκε και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ήταν βράδυ Σαββάτου, μόλις είχε μπει το φθινόπωρο. Η  Μαρίνα πέρασε άλλο ένα βαρετό βράδυ με τον σύντροφό της ώσπου σκεπτόμενη από καιρό να χωρίσει άρπαξε την ευκαιρία την κατάλληλη στιγμή. Αφορμή άλλος ένας τσακωμός που όμως θα ήταν και ο τελευταίος. Άσχημος τσακωμός, με φωνές και με κατάληξη την Μαρίνα με μία βαλίτσα έξω από το σπίτι, αποφασισμένη να μην επιστρέψει.

 Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε για να τηλεφωνήσει, ήταν η παιδική φίλη της η Δέσποινα.  Δεν πήρε καμία απάντηση όμως από την μεριά της Δέσποινας. Όταν η Δέσποινα ήταν με το αγόρι της δεν σήκωνε τα τηλέφωνα σε κανέναν. Μετά από μήνυμα της Μαρίνας αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί της. Η συμβουλή της ήταν ψυχρή, απαθής, χωρίς καμία ουσιώδη βοήθεια. Η Μαρίνα την ήξερε και την αποδεχόταν πάντα τη φίλη της.  Τον εαυτό της πάντα η Δέσποινα και το δικό της συμφέρον.   Η  μεγαλόψυχη Μαρίνα την δικαιολογούσε πάντα,  αυτή τη φορά όχι όμως. Συνειδητοποίησε ότι μέσα στη δύσκολη στιγμή της, η Δέσποινα δεν ήταν εκεί. Δεν της είπε τίποτα, σώπασε και αποφάσισε μέσα της να λήξει  αυτή την σχέση, δεν της ταίριαζε πια αυτή η φιλία. Μία σχέση χρόνων από ανασφάλεια και συνήθεια που στη πραγματικότητα μόνο ο ένας ήταν πάντα εκεί για τον άλλο.

Τελικά όλες οι σχέσεις όταν δεν τροφοδοτούνται και από τις δύο μεριές λήγουν γιατί κάποιος από τους δύο κουράζεται να κρατάει μονίμως την σχέση αυτή.

Εσείς προχωράτε; Λήγετε τις λάθος σχέσεις φιλικές ή ερωτικές ή φοβάστε να αποδεσμευτείτε;


Στηρίξτε μας με το like σας!!!