Δεν πρόλαβα... - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:14 PM, May 21, 2018

Δεν πρόλαβα...

Κατηγορία: Παιχνίδια Μυαλού

Πόσες φορές δεν προλάβαμε να πούμε σε αυτόν ή σε αυτήν που αγαπάμε τι νιώθουμε. Το αφήσαμε, είπαμε ''όχι ας κάνει ο άλλος τη πρώτη  κίνηση''. Μας

κυρίευσε ο εγωισμός και μας πρόλαβε σε κάποιες στιγμές η τύχη..... το πεπρωμένο.. Όλα σβήνονται όταν κάτι το θεωρούμε δεδομένο και μας το παίρνει η ζωή..  γιατί τελικά άλλος αποφασίζει....

Η παρακάτω ιστορία μπορεί να είναι στενάχωρη αλλά  παραδειγματίζει στο να μην αφήνουμε τίποτα για ΑΥΡΙΟ και ειδικά μια μεγάλη αγάπη.

« Ο Διονύσης, ήταν ένα παιδί από φτωχή, αξιοπρεπή  οικογένεια και δούλευε σε ένα εργοστάσιο, εργοδηγός. Ήταν εργατικός, φιλότιμος, προστάτης της οικογενείας και είχε τρεις μικρότερες αδελφές. Τα έβγαζε δύσκολα οικονομικά προσπαθώντας να συντηρήσει την οικογένεια του.

 Η Μαρίνα, ήταν μια εντυπωσιακή κοπέλα, από ευκατάστατη οικογένεια, κόρη του αφεντικού του Διονύση και μεγαλοεπιχειρηματία μπαμπά της. Οι δυο αυτοί νέοι τελείως διαφορετικοί κοινωνικά αλλά όμοιοι στην ψυχή, συναντήθηκαν. Τα δυο παιδιά διψούσαν για  ζωή.  Εκείνος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα  και εκείνη δεν επιτρεπόταν από τη κοινωνική της θέση να κάνεις αυτό που πραγματικά ήθελε.

Οι δυο νέοι συναντιόντουσαν κατά καιρούς στους διαδρόμους του εργοστάσιου, ώσπου μια μέρα τυχαία η Μαρίνα σκόνταψε κατά λάθος και έπεσε πάνω στον Διονύση, φορτωμένη με ντοσιέ  σκορπίζοντας τα χαρτιά της σε όλο τον διάδρομο. Ο Διονύσης έσπευσε  να την βοηθήσει αμήχανος, απέναντι στην κόρη του αφεντικού του που όμως από καιρό πριν την είχε παρατηρήσει και του άρεσε. Η Μαρίνα ζήτησε αμέσως συγγνώμη για την αφηρημάδα της. Όλα σταμάτησαν γύρω τους. Ο θόρυβος , οι φωνές των άλλων συναδέλφων. .Οι δυο νέοι ζούσαν την δική τους στιγμή.

 Οι τυχαίες συναντήσεις τους αυξήθηκαν. Μιλούσαν με τα μάτια πια.. Αντάλλασσαν ένα «γεια» ή μια« καλημέρα». Όμως στο βλέμμα τους φαινόταν ότι αυτό δεν αρκεί.. Έτσι ο Διονύσης αποφάσισε να τολμήσει και της πρότεινε να βγουν. Μετά χαράς η Μαρίνα δέχτηκε .Σαν να το περίμενε. Η μία βόλτα διαδέχτηκε την άλλη.  Περνούσαν όμορφα, επικοινωνούσαν ,γελούσαν και κατάφεραν να αγαπηθούν.  Ο έρωτας τους ήταν ολοφάνερος όμως και γνώριζαν ότι δεν είναι αποδεκτός από τους άλλους.

Ο πατέρας της Μαρίνας μόλις έμαθε για την σχέση αυτή, έγινε έξαλλος. Έκανε μια έντονη συζήτηση με την κόρη του και απαίτησε τη λήξη αυτής της σχέσης. Εκείνη αντέδρασε. Τον είχε  ανάγκη τον Διονύση αλλά και τον πατέρας της. Βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Το συζήτησε με τον Διονύση και  ήρθαν σε αντιπαράθεση. Ο πατέρας της Μαρίνας έδωσε εντολή να απολυθεί ο Διονύσης από το εργοστάσιο. Η Μαρίνα ξαφνιασμένη αλλά και στεναχωρημένη ταυτόχρονα προσπάθησε να μεταπείσει τον πατέρα της. Εκείνος ήταν ανένδοτος στην απόφαση του. Ο Διονύσης βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και  ζήτησε από την Μαρίνα να κρατηθεί απόσταση μεταξύ τους για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Ο Διονύσης κλείστηκε στο σπίτι και στον εαυτό του. Η Μαρίνα προσπάθησε να τον πλησιάσει και να του εξηγήσει ότι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν. Εκείνος δεν άλλαξε γνώμη. Θυμωμένος και οργισμένος της ζήτησε να χωρίσουν και να μην προσπαθεί άδικα. ''Είμαστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι και κόσμοι, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί". Η Μαρίνα συντετριμμένη αποφάσισε να σεβαστεί την απόφαση του.

 Οι μέρες κυλούσαν κι η Μαρίνα κανόνισε  να πάει μια εκδρομή με τις φίλες για να ξεχαστεί. Ο Διονύσης κρατήθηκε μακριά της . Οι φίλοι του τον πίεζαν να βγει έξω να ξεσκάσει  και να βγάλει από το μυαλό του την Μαρίνα.

 Χρόνια μηχανόβιος ο Διονύσης κ όμως εκείνο το βράδυ στάθηκε άτυχος και έχασε τον έλεγχο της μηχανής. Έχασε τη ζωή του  ξαφνικά. Η Μαρίνα το έμαθε αμέσως και κατέρρευσε. Μέσα στα προσωπικά του αντικείμενα βρισκόταν κι ένα γράμμα που ήταν για κείνη κι έλεγε πόσο την αγαπάει   και έκρυβε μια επιθυμία να φύγουν μαζί. Όμως ΔΕΝ πρόλαβαν... Τους πρόλαβε η ζωή!! Η Μαρίνα συντετριμμένη δεν μπορούσε να το πιστέψει... Ο πόνος της ήταν αβάσταχτος και  ατέλειωτος.»

Είναι τελικά σωστό να μην ρισκάρουμε γι' αυτό που αγαπάμε; Γιατί πρέπει να το χάσουμε για να το καταλάβουμε; Γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε όταν είναι πλέον αργά;

Στηρίξτε μας με το like σας!!!

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations