Bigfoot - Ένα μυστηριώδες πλάσμα κρυμμένο στο πυκνό δάσος! - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Bigfoot - Ένα μυστηριώδες πλάσμα κρυμμένο στο πυκνό δάσος!

Κατηγορία: Μυστήριο

Ο Ernie ζούσε μόνος του σε μια απομονωμένη φάρμα στο Hemphill του Texas.Κάθε φορά που έβαζε τα σκουπίδια του στον ειδικό κάδο, διάφορα ζώα πήγαιναν το βράδυ ψάχνοντας να βρουν κάτι να φάνε, λερώνοντας την αυλή του.

Έτσι, αποφάσισε να μην τα ξαναβάλει εκεί, αλλά να τα κρατάει σε μια αποθήκη. Ήταν χειμώνας του 2009. Τη νύχτα ξύπνησε από τον θόρυβο κάποιου να περπατάει στη στέγη του. Όπλισε το όπλο του, έριξε στον αέρα και έστησε καρτέρι πίσω από τα παντζούρια. Το πλάσμα που τριγύριζε στην αυλή του και πάνω από το σπίτι του, ήταν ένας bigfoot σύμφωνα με την περιγραφή του. Έμεινε ξάγρυπνος μέχρι το πρωί, όταν τον άκουσε να φεύγει προς το βουνό. Η αυλή του ήταν γεμάτη με τις τεράστιες πατημασιές του.

Στη Βόρεια Αμερική, ο θρύλος του bigfoot όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά εμπλουτίζεται διαρκώς από νέα περιστατικά ατόμων που ήρθαν αντιμέτωποι με το τρομακτικό αυτό πλάσμα. Minnesota, Oregon, Dakota, Maine, Pennsylvania, πολλές οι μαρτυρίες. Άλλοι, περπατώντας στα βουνά ή πηγαίνοντας για κυνήγι, δήλωσαν ότι είδαν παράξενες πατημασιές μήκους 40-60 εκατοστών στο χιόνι, οι οποίες δεν μοιάζουν με κανενός άλλου ζώου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του μύθου. Οι ιστορίες με τρομερά, απόκοσμα πλάσματα είναι πολύ συνηθισμένες και δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, όμως πού σταματάει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια; Και τι γίνεται, όταν ο ίδιος μύθος υπάρχει και στην άλλη μεριά του πλανήτη, τα Ιμαλάια, με το όνομα Γιέτι;

Πρόκειται για τον bigfoot, ένα τριχωτό πλάσμα ύψους 2-3 μέτρων, που περπατά στα δύο πόδια όπως οι άνθρωποι, αλλά θυμίζει ένα μεγάλο πίθηκο στην όψη. Όσοι άκουσαν την κραυγή του, την περιγράφουν απόκοσμη, σαν ανθρώπινο ουρλιαχτό. Ζει στα βουνά, κρύβεται σε πυκνά δάση και αποφεύγει κάθε επαφή με τους ανθρώπους, εκτός αν ψάχνει για φαγητό, όπως στην περίπτωση του Ernie Franklin.

Άλλες φορές έγινε αντιληπτός να παρακολουθεί κυνηγούς, κρυμμένος πίσω από τα δέντρα και από απόσταση ασφαλείας, και άλλες βρέθηκε στη μέση του δρόμου, στην προσπάθειά του να τον διασχίσει. Σε κάποιες περιπτώσεις ακινητοποιήθηκε από τα φώτα των αυτοκινήτων για κάποια λεπτά, και μετά εξαφανίστηκε στο δάσος ουρλιάζοντας.

Μία από τις περιγραφές ανήκει στον Doug Starlin ο οποίος έχοντας φορτώσει το μικρό του φορτηγό με το πλυντήριο της μητέρας του, διέσχιζε αργά το δρόμο ένα παγωμένο πρωί του 1970 στο Oregon. Ξαφνικά άκουσε ουρλιαχτά που δεν ανήκαν σε κάποιο ζώο από αυτά που ήξερε, έτσι, νομίζοντας πως κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει, σταμάτησε στην άκρη για να ακούσει καλύτερα. Για 20 λεπτά άκουγε αυτές τις κραυγές, οι οποίες προέρχονταν από δύο ζώα, κάτι σαν συνομιλία, ενώ λίγο αργότερα αντιλήφθηκε να τον κοιτάνε πίσω από τις συστάδες των δέντρων.

Το Animal Planet έχει ασχοληθεί και καταγράψει δεκάδες τέτοια περιστατικά, ωστόσο κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο απτό δείγμα να παρουσιάσει. Ωστόσο είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έμπειροι κυνηγοί έχουν παραπλανηθεί, μπερδεύοντας το παράξενο αυτό πλάσμα με αρκούδες ή άλλα ζώα.

Σύμφωνα με τους bigfoot - experts, εάν υπάρχει αυτό το πλάσμα, θα πρέπει να αριθμεί λίγα μέλη, αρσενικά αλλά και θηλυκά (εφόσον οι θεάσεις συνεχίζονται άρα αναπαράγεται), και να είναι ευφυές, αφού ξέρει να κρύβεται καλά. Είναι πολύ δυνατό, αλλά δεν επιτίθεται, τουλάχιστον χωρίς λόγο.

Μπορεί να έχουμε ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε για την ίδια μας τη γη και τα πλάσματά της. Υπάρχουν ακόμα πολλά ανεξερεύνητα σημεία πάνω στον πλανήτη μας, ίσως το μυστήριο του bigfoot να έχει τη λύση του σε ένα τέτοιο μέρος.

Ίσως πάλι, να είναι απλά άλλο ένα ωραίο παραμύθι, από αυτά που αρέσουν πολύ στο σινεμά.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!