Elisa Lam – Επικίνδυνα παιχνίδια ή απλή δολοφονία; (video) - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Elisa Lam – Επικίνδυνα παιχνίδια ή απλή δολοφονία; (video)

Κατηγορία: Μυστήριο

Η Elisa Lam 21 ετών, φοιτήτρια του British Columbia University στο Vancouver, έφυγε από το σπίτι της τον Ιανουάριου του 2013 για ένα ταξίδι στην California.

Ταξίδευε μόνη με λεωφορεία, και αφού επισκέφθηκε το San Diego zoo, στις 26 Ιανουαρίου έφτασε στο Los Angeles και έκανε check in στο ξενοδοχείο Cecil. Αρχικά μοιράστηκε ένα δωμάτιο στον 5ο όροφο με άλλες κοπέλες, και όταν εκείνες παραπονέθηκαν για «παράξενη συμπεριφορά της», μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο όπου έμεινε μόνη της. Η Lam είχε διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή και κατάθλιψη και έπαιρνε φάρμακα γι΄αυτό, αλλά δεν είχε εκδηλώσει ποτέ τάσεις αυτοκτονίας.  Στις 31 Ιανουαρίου εξαφανίσθηκε, και το πτώμα της βρέθηκε δύο εβδομάδες αργότερα, στη δεξαμενή νερού, στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Η αστυνομία θεώρησε στην αρχή την υπόθεση αυτοκτονία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ανέβηκε με κάποιο τρόπο έως εκεί και βούτηξε στη δεξαμενή, κλείνοντας από πάνω της το καπάκι. Ωστόσο, η πόρτα της ταράτσας του ξενοδοχείου βρέθηκε κλειδωμένη και με συναγερμό, ενώ για να φτάσει τη δεξαμενή θα χρειαζόταν σκάλα, κάτι που δεν υπήρχε στο χώρο.

Η τελευταία φορά που κάποιος είδε ζωντανή τη Lam (κατά πάσα πιθανότητα λίγο πριν το θάνατό της) καταγράφεται στο video ασφαλείας του ασανσέρ του ξενοδοχείου. Σε αυτό, την βλέπουμε να μπαίνει βιαστικά στο ασανσέρ, σαν κάποιος να την ακολουθεί, πατάει όλα τα κουμπιά αλλά το ασανσέρ δεν ξεκινάει (ίσως κάποιος κρατά την πόρτα απ΄έξω ανοιχτή, ίσως έχει μπλοκάρει), και προσπαθεί να κρυφτεί. Μετά βγαίνει έξω, κοιτά γύρω-γύρω και κάνει κάποιες παράξενες κινήσεις με τα χέρια της, φαίνεται σα να απευθύνεται σε κάποιον, ώσπου τελικά φεύγει τρέχοντας και χάνεται στο διάδρομο.

Το πτώμα της βρέθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 από υπάλληλο του ξενοδοχείου, ο οποίος μετά από παράπονα των ενοίκων ότι το νερό δεν είχε πίεση και ότι μύριζε κάπως παράξενα, ανέβηκε στη δεξαμενή να την ελέγξει. Εκεί βρήκε το πτώμα της χωρίς ρούχα, αυτά επέπλεαν στο νερό.

Η αυτοψία δεν έδειξε ναρκωτικά ή άλλες παρόμοιες ουσίες, και το πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν ότι ο θάνατος ήταν «πνιγμός από ατύχημα».

Το video που έχει γίνει viral, προκάλεσε πολλά σενάρια για το θάνατό της, χωρίς να έχει αποδειχτεί κανένα ακόμα. Πάμε να τα δούμε:

1.Δολοφονία: Κάποιος (ή κάποιοι) από τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου τη δολοφόνησαν πετώντας την ζωντανή μέσα στη δεξαμενή. Από αυτόν προσπαθεί να ξεφύγει στο video.

Doubts: Δεν καλεί σε βοήθεια, οι ανεξήγητες κινήσεις των χεριών της, η δυσκολία μεταφοράς της στη δεξαμενή από ένα μόνο άτομο.

2.Πείραμα: Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στα social media σε εταιρίες που αναζητούσαν εθελοντές για πειράματα/test. Μήπως τελικά το είχε κάνει και είχε μολυνθεί με κάποιο μικρόβιο ώστε να μελετηθεί π.χ η παθογόνος δράση του στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Αλλά και πάλι πρόκειται για δολοφονία, διότι κάποιος την μετέφερε εκεί, την έπνιξε και έκλεισε από πάνω το καπάκι.

Doubts: Δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, με δεδομένο ότι τέτοια πειράματα παραμένουν απολύτως μυστικά.

3.Ψυχική νόσος: Αυτό που βλέπουμε στο video μοιάζει με παραισθήσεις και ιδεοληψία, ίσως έπασχε από κάποια σοβαρή ψυχική νόσο, ίσως είχε πάρει ουσίες.

Doubts: Οι πελάτες του ξενοδοχείου δεν είχαν πρόσβαση στην ταράτσα, ούτε στη δεξαμενή. Δεν βρέθηκαν ουσίες και φάρμακα στη νεκροψία.

4. Elevator ritual: Έπαιζε το επικίνδυνο και συχνά θανατηφόρο παιχνίδι του ασανσέρ, σύμφωνα με το οποίο επισκέπτεσαι τον άλλο κόσμο, αφού ανεβοκατέβεις τους ορόφους με συγκεκριμένη διαδικασία.

Doubts: Και πάλι το θέμα πρόσβασης στην ταράτσα. Εκτός αν κάποιος έγινε συμπαίκτης, με σκοπό να τη δολοφονήσει. Έτσι εξηγείται ότι δεν βάζει τις φωνές στο ασανσέρ. Πιστεύει ότι παίζει παιχνίδι.

5. Hotel curse: Το ξενοδοχείο θεωρείται καταραμένο. Το 1947 βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η Elizabeth Short (μαύρη ντάλια). Αργότερα μία ακόμα ένοικος έσπρωξε στο κενό το σύζυγό της πέφτοντας κατόπιν και η ίδια, ενώ τη δεκαετία του 80 διέμενε εκεί ο Ramirez, serial killer με 13 δολοφονίες στο ενεργητικό του. Τέλος το 1991, ο Αυστριακός Underweger κι αυτός πελάτης,  δολοφόνησε 3 γυναίκες.

Εσείς, δείτε το video και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Τι πιστεύετε για την Lam, παίζει κάποιο παιχνίδι; Είναι φοβισμένη; Προσπαθεί να ξεφύγει; Υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν φαίνεται στην κάμερα, ή απλά εκείνη «βλέπει» κάτι που δεν υπάρχει;


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations