Συνέντευξη Λυδία Σερβού: Η μουσική είναι ο αέρας που αναπνέω! - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:14 PM, May 21, 2018

Συνέντευξη Λυδία Σερβού: Η μουσική είναι ο αέρας που αναπνέω!

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Βρεθήκαμε με τη Λυδία Σερβού για μία συνέντευξη, η οποία εξελίχθηκε σε μία ευχάριστη κουβέντα.

Από μικρή ασχολείστε με τη μουσική, έχετε κάνει κλασσικές σπουδές και έχετε σπουδάσει Βυζαντινή μουσική. Τι είναι για σας η μουσική;

Η μουσική είναι ο αέρας που αναπνέω!

Επίσης διδάσκετε, έχετε εμπειρία ως καθηγήτρια σε μουσικό σχολείο αλλά και σε ωδεία, μιλήστε μας για τη σχέση σας με τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή σας αυτή.

Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά. Επικοινωνώ μαζί τους με την πρώτη ματιά.  Με ελκύει ο μαγικός κόσμος τους!  Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να νιώθεις πως μεταφέρεις την εμπειρία και τη γνώση σου σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Μέσα από τη διδασκαλία προσπαθώ να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι! Νιώθω γεμάτη…ισορροπώ!  

Έχοντας αναλάβει τη φωνητική προετοιμασία νέων που πήραν μέρος στο X-Factor, ποια η γνώμη σας για τα μουσικά talent shows; Εάν κάποιος μαθητής σας ήθελε να δοκιμαστεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, τι θα του λέγατε;

Δεν είμαι αρνητική. Όλοι γνωρίζουμε την δύναμη της τηλεόρασης. Και τα μουσικά talent shows δίνουν τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να αποκτήσουν πολύ γρήγορα αναγνωρισημότητα. Σίγουρα μέσα στα χρόνια έχουν περάσει πολύ αξιόλογες φωνές όπως η Ραλλία Χρηστίδου, η Βαλάντω Τρύφωνος, ο Νικόλας Μεταξάς, ο Χάρης Αντωνίου και άλλοι. Το θέμα είναι βγαίνοντας από αυτά τα παιχνίδια να μπορέσουν τα ίδια τα παιδιά να διαχειριστούν την ξαφνική επιτυχία και την προβολή που τους δόθηκε μέσα από την τηλεόραση και να την «εκμεταλλευτούν» υπέρ τους για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η Βαλάντω Τρύφωνος, η οποία κέρδισε το Greek Idol, υπήρξε μαθήτρια μου πριν αλλά και μετά το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι και χαίρομαι ιδιαίτερα με την εξέλιξη και την πορεία της.

Η κλασσική και η Βυζαντινή μουσική είναι είδη που έχουν απήχηση σε ιδιαίτερο κοινό, πώς θα μπορούσε να έρθει κοντά περισσότερος κόσμος και να τα γνωρίσει;

Να παρακολουθεί συναυλίες! Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολύ σπουδαίες παραστάσεις κλασσικής αλλά και παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής και το επίπεδο είναι υψηλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συναυλία που συμμετείχα στο κατάμεστο Ηρώδειο, όπου μαζί με το Ζαχαρία Καρούνη, τη Χαριτίνη Πανοπούλου, τον Παναγιώτη Σδούκο και τους εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς που μας συνόδευσαν, παρουσιάσαμε μια καταπληκτική παράσταση με τίτλο «Μικρασία φεύγαμε… και για σένα λέγαμε». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι, σπουδαίοι καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες, αλλά και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού και μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο. Τη σκηνική επιμέλεια είχε η Σοφία Σπυράτου, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης και για πρώτη φορά στα χρονικά την οργάνωση στο Ηρώδειο είχε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Χαλκηδόνος και Ηρακλείου.

Η μουσική -κατά τη γνώμη σας- βοηθά τον κόσμο να γίνει καλύτερος;

Η μουσική είναι το φάρμακο της ψυχής μας!

Έχετε ερμηνεύσει τους μεγαλύτερου συνθέτες, υπάρχει κάποιος που είναι ο αγαπημένος σας και αν ναι γιατί;

Μεγάλωσα με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι ο συνθέτης της ψυχής μου! Έχω μελετήσει πολύ το έργο του και συνεχίζω να τον ανακαλύπτω καθημερινά, γιατί είναι ανεξάντλητος.

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον; Όχι μόνο για σας προσωπικά, αλλά και για τον κόσμο γενικότερα;

Τα όνειρά μου δεν τα μοιράζομαι! Αυτό που εύχομαι για όλους μας είναι να έχουμε υγεία, ευτυχία και διάθεση να ακούμε και να δημιουργούμε μουσική!

Ετοιμάζετε κάποια νέα δουλειά; Μιλήστε μας γι΄αυτή.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε από το Ogdoo music group το νέο μου τραγούδι σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Λέγεται «Όση μου λειψε αγκαλιά» και αποτελεί το πρώτο δείγμα της επερχόμενης ολοκληρωμένης δισκογραφικής μου δουλειάς. Θα κυκλοφορήσει με τον καινούργιο χρόνο και θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια σε μουσική των Νεοκλή Νεοφυτίδη, Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Γιώργου Δημητριάδη. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Εσείς, τι άλλα είδη μουσικής ακούτε; Τι είναι αυτό που διαχωρίζει μια καλή από μια κακή μουσική; (εάν υπάρχει κατά τη γνώμη σας κακή μουσική)

Ακούω τα πάντα! Ανάλογα με τη διάθεσή μου!

Υπάρχει κάτι που δεν είπαμε και θα θέλατε να προσθέσετε;

Ναι! Να ενημερώσουμε τους φίλους ότι στις 25 Νοεμβρίου θα εμφανιστώ συντροφιά με τον ταλαντούχο πιανίστα και δημιουργό Χρίστο Θεοδώρου σε έναν καινούργιο χώρο στον Πειραιά. Το Ίχνος! Με αφορμή το νέο μου τραγούδι «Όση μου λειψε αγκαλιά» θα παρουσιάσουμε ένα ζεστό και ρομαντικό πρόγραμμα, τραγούδια από την επερχόμενη δουλειά μου σε μουσική των Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Νεοκλή Νεοφυτίδη, καθώς και τραγούδια από τον πρώτο μου προσωπικό δισκό.

Σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτή τη συνέντευξη.

Εγώ σας ευχαριστώ!

 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!