Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Και βάζει ένα Πάριο...!!!! - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:14 PM, May 21, 2018

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Και βάζει ένα Πάριο...!!!!

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Πριν χρόνια όταν πρωτογνώρισα τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, ήταν ένα παιδί το όποιο γνώριζε, μαζί με άλλα τέσσερα αγόρια της γενιάς του, μεγάλη επιτυχία με το μοναδικό Boy band εκείνης της εποχής, τους μοναδικούς

“One” !!! Ο Κωνσταντίνος από τότε ήταν ένα πρόσχαρο και φιλικό άτομο με όλους!! Σε ότι και να διοργανώναμε, στον θρυλικό Jeronimo Groovy, ήταν μέσα και πραγματικά, είτε με τους One, είτε και μετέπειτα μόνος του, ήξερε πάντα πώς να ανεβάζει το κέφι με το μπρίο, την φωνάρα του και την ευγενικότητά του!! Αρκετά χρόνια μετά βρισκόμαστε και συζητάμε ξανά, λες και δεν πέρασε μια μέρα από τότε…!!!

Που σε βρίσκουμε αυτήν την εποχή και τι καινούριο έχεις ετοιμάσει για εμάς;

Αυτή την εποχή είμαι εν μέσω καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και του νέου μου τραγουδιού «Και βάζω ένα Πάριο» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Τι έχει αλλάξει από την εποχή που ξεκίνησες όσο αφορά εσένα τον ίδιο;

Περισσότερη πείρα, εμπειρίες και ικανότητες. Η δουλειά μας είναι ένα συνεχές μάθημα, ένα σχολείο ζωής. Πιστεύω έγινα καλύτερος καλλιτέχνης και με όσα μου χαρίστηκαν ένας χορτασμένος και γεμάτος άνθρωπος.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου και τη δουλειά σου ο έρωτας;

Καθοριστικό. Ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης και στη δουλειά μας τραγουδιέται κατά κόρον. Πολλές φορές εμπνεύστηκα τραγούδια από έναν έρωτα, είτε στην καλή του φάση , είτε στη φάση του χωρισμού. Όσον αφορά στη ζωή , ο έρωτας είναι το αλατοπίπερο της, χωρίς αυτόν είναι άνοστη, ανούσια.

Αν για την υπόλοιπη ζωή σου, σε αφήναμε σε ένα νησί. Ποιά 5 πράγματα θα έπερνες μαζί σου;

Ένα πιάνο, κόλλα, μολύβι, ένα αντηλιακό και το σκύλο μου!

Πόσο και ως προς τι, έχει αλλάξει η νυχτερινή ζωή;

Έζησα τη νυχτερινή ζωή στα καλύτερα της, στο peak της και νιώθω πολύ τυχερός για αυτό. Ξεκίνησα το 1996 μόλις τέλειωσα το σχολείο στο πλευρό της Άννας Βίσση που ήταν η αυτοκράτειρα της νύχτας τότε. Έμαθα πολλά, είδα και έζησα μεγάλες στιγμές που με βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία μου.

Πολύς κόσμος, εξαήμερα προγράμματα, διασκέδαση αληθινή, αυθεντική, άνθρωποι εκδηλωτικοί , ερωτευμένοι με τη μουσική και μεταξύ τους. Ξέγνοιαστα χρόνια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Μετά σιγά-σιγά άλλαξαν τα πράγματα και φτάσαμε στα διήμερα, πολλές φορές και μονοήμερα προγράμματα και στις σεζόν των δύο μηνών με το ζόρι. Η κρίση, ο κορεσμός και η επέλαση άσχετων και «σχετικών» στο χώρο ήταν η αιτία της πτώσης.

Βέβαια αλλάζουν και οι εποχές. Τώρα πια το live clubbing πήρε τη θέση των μπουζουκιών και τα μουσικά θέατρα τη θέση των μουσικών σκηνών. Επιταγές των εποχών είναι αυτές, πρέπει να συμβαδίζουμε με αυτές.

Αν μπορούσες να αλλάξεις τρία πράγματα στον κόσμο. Ποια θα ήταν αυτά;

Την οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή πρώτα και πάνω απ’ όλα,  την εκμετάλλευση των χωρών του τρίτου κόσμου από τις μεγάλες δυνάμεις και το εμπόριο όπλων που οδηγεί σε πολέμους.

Πως σου ήρθε η ιδέα, να γράψεις ένα τραγούδι που αναφέρεται στον Πάριο;

Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας εκ των μεγαλυτέρων τραγουδιστών που γέννησε η Ελλάδα, ο καλύτερος κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μεγάλωσε γενιές Ελλήνων με την σπουδαία φωνή του και τα τραγούδια του. Εκατομμύρια αντίτυπα και μια παρουσία χαραγμένη στο DNA του Έλληνα, άμεσα συνυφασμένος  με τον έρωτα.

Ακούγοντας τραγούδια του στο αυτοκίνητο μια μέρα του περασμένου Ιανουαρίου , όπως συνηθίζω να κάνω χρόνια τώρα, μου ήρθε η ιδέα του τίτλου «Και βάζω ένα Πάριο» και η συγκεκριμένη μελωδία. Ολοκλήρωσα το τραγούδι λίγες μέρες μετά και πήγα στο Γιάννη για να το ακούσει. Του άρεσε πολύ και του ζήτησα να το τραγουδήσουμε μαζί. Αυτός δέχτηκε αμέσως χαρίζοντας μου το μεγαλύτερο δώρο και μια συνεργασία-προίκα που θα την κουβαλάω για πάντα! Το τραγούδι ξεχώρισε αμέσως και αγαπιέται πολύ από τον κόσμο, τα ραδιόφωνα και στα clubs και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του πιστεύω. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος!

Ποια είναι η πιο δυνατή σου ανάμνηση από το χθες και ποια η μεγαλύτερη ευχή σου για το αύριο;

Η πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο, απερίγραπτο συναίσθημα και μαγική στιγμή είναι η πιο δυνατή μου ανάμνηση.

Ευχή μου μεγάλη είναι να μπορώ να τραγουδώ για πολλά χρόνια ακόμα και να είμαι ευτυχισμένος από αυτό!

Πες μας έαν σύνθημα που θα έγραφες στον τοίχο της Βουλής

«Η αληθινή δημοκρατία είναι η μόνη οδός για μια δίκαιη κοινωνία»

Και κλείνοντας, τι σε κάνει πιο δυνατό και πιο καλό άνθρωπο;

Η αυτοκριτική, η αλλαγή και οι αληθινοί φίλοι!

Αν θα μπορούσαν οι λέξεις και η γραφή να μιλάνε, τότε είναι σίγουρο πως θα ακούγατε έναν Κωνσταντίνο όπως και τότε!!
Τα  χρόνια μπορεί να περνάνε αλλά οι αληθινοί φίλοι και άνθρωποι, δεν χάνουν ποτέ την ποιότητα και την πραγματικότητα τους!! Με την σιγουριά ότι θα τα ξαναπούμε με τον Κωνσταντίνο σύντομα στο μέλλον, να του ευχηθώ ολόψυχα κάθε χρόνος που περνάει να τον βρίσκει το ίδιο καλό παιδί και κάθε φορά πιο πετυχημένο και ψαγμένο καλλιτέχνη!!
Κωνσταντίνε απo το e-stage κι εμένα προσωπικά ένα μεγάλο Ευχαριστώ!!

 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!