Βρεθήκαμε στη πρεμιέρα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στη Σφιγγα - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Βρεθήκαμε στη πρεμιέρα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στη Σφιγγα

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Η κατάμεστη Σφίγγα μας υποδέχτηκε ένθερμα και μας κέρασε το πιο όμορφο βράδυ προ των Χριστουγέννων. Το τσίμπημά της έκρυβε κάτι γνώριμο και ανοίκειο μαζί αλλά πάντα μυστηριώδες. Πετάξαμε τα περιττά και αφουγκραστήκαμε το ταξίδι που ομολογουμένως έκρυβε πολλές εκπλήξεις..

Ένας άνεμος άρχισε να μας παρασύρει από το Βόσπορο ως τη Δύση εκεί λίγο μετά τις έντεκα, βράδυ Σαββάτου, πρεμιεριζόμαστε. Με ανατολίτικους ρυθμούς σταθήκαμε στο.. ύψος μας και φτάσαμε ως της Νάουσας το κάστρο. Γιατί μια θάλασσα μικρή είναι το καλοκαίρι μου. Πώς να γίνει. Κι αν μελαγχολούμε λίγο είναι γιατί γινόμαστε μια παρέα και ο κόσμος όντως διασκεδάζει.

Ο κόσμος σου να είμαι εγώ γιατί κάτι λιγότερο δεν αξίζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει με το καινούριο τραγούδι θερμόμετρο γιατί πράγματι αλλάζει κάθε που βραδιάζει. Όμως τώρα σώπα. Σώπα κι άκουσε τη μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου που μας κρατά όλους σε αναμονή για το επόμενο. Μας μεταδίδει την αίσθηση και την ουσία κάθε στίχου με τους εξαιρετικούς μουσικούς που την πλαισιώνουν Βοgaz Musigue.. Και μάντεψε τι έχεις να ακούσεις με κιθάρες, μπαγλαμά, κανονάκι, τζουρά, μπάσο, τύμπανα και κρουστά!

Μέτρησα σε καθρέφτες και όνειρα και είδα πώς μ’ αγαπάς. Ναι! Κι αφού περάσαμε κι απ το Αιγαίο και διασωθήκαμε, μες στο παραμιλητό μου από το κρασί δε θα σου πω λόγια της σιωπής αλλά πως πρέπει να πας να τους δεις από κοντά! Γιατί τα υπόλοιπα δε θα στα πω.. Μια φορά δε φτάνει.

Σε αφήνω με την πρωτότυπη ιδέα εν ώρα διαλλείματος μιας «ζωντανής» μαριονέτας όπου ένας πότης με το μπαγλαμαδάκι του μάγεψε το μυαλό μας, και  στο παλιό ραδιόφωνο ακουγόταν το πιάσε με. Μπερδεύοντας τις εποχές αλλά όχι τη μουσική που είναι μία και χωράει παντού.

Τα καλύτερα έπονται λοιπόν στο δεύτερο μέρος του προγράμματος. Αυτή ήταν μια μικρή γεύση και αντέχουμε αρκετά τσιμπήματα ειδικά αν είναι τόσο τονωτικά! Ήταν μια μαγευτική βραδιά, που η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανανεωμένη και οι φίλοι της γεμάτοι διάθεση μας ταξίδεψαν ακόμα πιο πέρα. Με διαχρονικά ακούσματα αλλά και νέα τραγούδια, με εκπλήξεις και καλή παρέα.

Από 3 Δεκέμβρη 2016 στη Μουσική Σκηνή «Σφίγγα»- Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

BE THERE!

Λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις της Ελένης Τσαλιγοπούλου θα βρείτε εδώ

Φωτογραφίες: Κώστας Χαλκίδης


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations