Δισκό…Πολις – Calling Card - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Δισκό…Πολις – Calling Card

Κατηγορία: Δισκό...πολις

Η σημερινή Δισκό...πολις θα κάνει στάση στο 1976 και στο άλμπουμ του εμβληματικού Ιρλανδού κιθαρίστα Rory Gallagher.

Το 1976, λοιπόν, ο Rory Gallagher κυκλοφόρησε το όγδοο άλμπουμ του με τίτλο “Calling Card”, το οποίο ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα που κυκλοφόρησε με την Chrysalis Records κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.

Στη παραγωγή του άλμπουμ εκτός από τον ίδιο, τον Ιρλανδό κιθαρίστα, συμμετείχε και ο και ο μπασίστας των Deep Purple και Rainbow, Roger Glover.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Gallagher συνεργάστηκε με κάποιον γνωστό παραγωγό και κατάφερε να έχει μια επιτυχημένη συνεργασία.

Επίσης το “Calling Card” ήταν το τελευταίο άλμπουμ στο οποίο ο Rory Gallagher συνεργάστηκε με τους Rod de’  Ath στα τύμπανα και Lou Martin στα πλήκτρα.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1976 στα Musicland Studios, που βρίσκονταν στο Μόναχο και περιείχε κομμάτια όπως το “Do You Read Me”, το “Secret Agent”, το ομώνυμο, μα πάνω από όλα ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Rory Gallagher, το “Moonchild”.

Το άλμπουμ “Calling Card”, θεωρείται το καλύτερο που κυκλοφόρησε στην καριέρα του ο Ιρλανδός κιθαρίστας και τραγουδιστής, με το All Music να το βαθμολογεί με 4,5 αστέρια με άριστα τα 5.

Απολαύστε το ιδιαίτερο παίξιμο αυτού του μεγάλου Ιρλανδού κιθαρίστα και αφήστε τις νότες από την κιθάρα του να σας ταξιδέψουν μίλια μακριά ίσως και μέχρι τη σελήνη.

Track listing

All songs composed by Rory Gallagher.

Side one
1. Do You Read Me
2. Country Mile
3. Moonchild
4. Calling Card
5. I'll Admit You're Gone

Side two
6. Secret Agent
7. Jack-Knife Beat
8. Edged in Blue
9. Barley and Grape Rag


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations