Sidebar

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

I understand
Γεύσεις από Ελλαδα

Ως δηλωμένος λάτρης του ψητού δεν θα μπορούσα να μην προλογίσω αυτήν την συνταγή. Είναι ένα φαγητό που έχει θρέψει κόσμο και κοσμάκη. Μιλαμε, φυσικά για τον γύρο. Ακολουθεί μία συνταγή για σπιτικό γύρο

Υλικά συνταγής

Για το γύρο
1 κιλό χοιρινό
1 1/2 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξίδι

Για το γαρνίρισμα
πίτες
ντομάτες
τζατζίκι
πατάτες τηγανιτές

Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει λεπτές φέτες από μαλακό μέρος του χοιρινού.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, τη ρίγανι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε λίγο ακόμα.

Βαζετε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνετε τη μαρινάδα. Τοποθετείτε το κρέας στο ψυγείο για 2 - 2 1/2 ώρες για να μαριναριστεί.

Ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 200° C έως ότου να μαλακώσει φροντίζοντας να το γύρισετε 2-3 φορές.

Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το κόβετε ξανά σε πιο λεπτές φέτες. Το τοποθετείτε και πάλι στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα (προσοχή να μην στεγνώσει).

Σερβίρετε το γύρο σε μερίδες γαρνίροντας με κομμένες πίτες, ντομάτες, τζατζίκι και πατάτες τηγανιτές ή αν θέλετε τον τυλίγετε σε σουβλάκι.

Η συνταγή είναι από το icookgreek.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Pin It

Προτεινόμενα Video

 

 


  #ΦΙΛΙΚΑ SITE

Στηριξτε μας με το like σας!!!

 
 
  • ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Loading
Loading