Sidebar

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

I understand
Γεύσεις από Ελλαδα

Οι λαχανοντολμαδες είναι ένα παραδοσιακό, πιάτο από όλη την Ελλάδα . Σήμερα θα σας προτείνουμε να τους μαγειρέψετε στο φούρνο

Υλικά συνταγής
1 λάχανο
2/3 φλιτζανιού λάδι για το ταψί + 1/2 φλιτζάνι για τη γέμιση
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι ρύζι

Για τη σάλτσα
2 λεμόνια
2 αυγά
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής
Ζεματίζετε καλά το λάχανο σε νερό που βράζει και το βγάζετε απ' την κατσαρόλα. Απλώνετε τα εξωτερικά μεγάλα φύλλα του στον πάτο ενός ταψιού.

Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα 2/3 απ' τα καρότα, το μαϊντανό, το ρύζι, το 1/2 φλιτζανι λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια τα υλικά να ανακατευτούν.

Απλώνετε κάθε φύλλο λάχανου και βάζετε μέσα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ντολμάδες διπλώνοντας και τις άκρες προς τα μέσα. Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες στο ταψί πάνω από τα λαχανόφυλλα που στρώσατε.

Περιχύνετε με το λάδι για το ταψί, αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε το υπόλοιπο τριμμένο καρότο.  Περιχύνετε με νερό να μισοσκεπάζει τους ντολμάδες και σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μιάμιση ώρα. Ανοίγετε στα μισά του ψησίματος και συμπληρώνετε με χριαρό νερό, αν δείτε ότι το φαγητό ήπιε το ζουμί του.

Μπορείτε να σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες μόνο με λεμόνι ή να φτιάξετε μια σάλτσα αυγολέμονο ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτετε μερικές κουταλιές απ' το ζουμί του φαγητού και στη συνέχεια το κορν φλάουρ συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνετε τους ντολμάδες στο ταψί και τους αφήνετε να απορροφήσουν αρκετή απ' τη σάλτσα πριν τους σερβίρετε.

η συνανταγή είναι από το icookgreek.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Pin It

Προτεινόμενα Video

 

 


#ΦΙΛΙΚΑ SITE

Στηριξτε μας με το like σας!!!

 

Social

Φόρμα Επικοινωνίας

  • ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Loading
Loading