Sidebar

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

I understand
Γεύσεις από Ελλαδα

Η Σίφνος φημίζεται για την παραδοσιακή της κουζίνα. Παστέλια, λουκούμια, κουλούρες, τη γνωστή μελόπιτα και τη λωλή την οποία σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι η πίτα αυτή είναι νηστίσημη.

Υλικά    
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή μαγειρική σόδα)
2 κουταλιές σούπας μέλι
300 γρ. μαύρη σταφίδα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα
1. Σ' ένα μεγάλο μπώλ βάζετε αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τα κυβάκια της κολοκύθας και ξαναανακατεύετε.

2. Απλώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με 35 εκ διάμετρο και πασπαλίζετε μπόλικο σουσάμι από πάνω.

3. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Pin It

Προτεινόμενα Video

 

 


  #ΦΙΛΙΚΑ SITE

Στηριξτε μας με το like σας!!!

 

Φόρμα Επικοινωνίας

  • ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Loading
Loading