Wreck Festival Day 1 - e-Stage.gr
Dec 16, 2017 Last Updated 9:53 PM, Dec 15, 2017

Wreck Festival Day 1

Κατηγορία: Φωτορεπορτάζ

Το Wreck Festival το παρακολούθησα για πρώτη φορά πέρυσι στην Θεσσαλονίκη και ομολογώ πως μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιτέλους μια metal συναυλία με ελληνικές μπάντες που έχουν το κάτι

παραπάνω…. σε ήχο, σε στίχο, σε ύφος, σε όλο τους το σύνολο γενικά. Αυτήν την φορά βρισκόμαστε στην Αθήνα, στο Κύτταρο και μας περίμενε ένα πραγματικά πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο. Οι πόρτες άνοιξαν ακριβώς στις 18:00 και ακριβώς στις 18:30 ανέβηκε η πρώτη μπάντα.

  Πρώτοι στην σκηνή λοιπόν οι Simplefast όπου ξεκίνησαν να παίζουν σε ένα όχι και τόσο γεμάτο Κύτταρο άλλα βγήκαν με πολύ έντονο δυναμισμό σαν να έπαιζαν σε γεμάτο στάδιο. Αρχικά υπήρχε κάποιο πρόβλημα στον ήχο που δεν τους βοήθησε και πάρα πολύ αλλά αυτό διορθώθηκε γρήγορα. Brutal φωνητικά σε πολλά σημεία και έντονη κίνηση πάνω στην σκηνή, ξεσήκωσαν με την διασκευή του “Death to all but metal” και μας παρουσίασαν το νέο τους κομμάτι με τον τίτλο “Pain”
Set list: Last hope for Salvation, Within your Soul, Game of Fate, Death to all but metal (Steel Panther), Pain (New song Premier), Cursed

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/Simplefast{/jlex}


  Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν οι Alpha State, όπου μπορούμε να πούμε πως ήταν επάξιοι διάδοχοι των Simplefast, με πιο heavy metal μελωδίες και πιο ήπια φωνητικά άλλα και με πιο σταθερά βήματα στην σκηνή. Και με τους Alpha State το κοινό έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο κι εμείς περιμένουμε τα καλύτερα.
Set list: The End?, Out of the Black, Last Day, Before the Soul Departs, Great Divide, Road to Hell, Only Chance, The System

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/Alpha-state{/jlex}


  Τρίτοι στην σκηνή οι After Dusk όπου ήρθαν για να δώσουν ρυθμό, τον δικό τους ρυθμό και να παρασύρουν μαζί τους ένα Κύτταρο που είχε πια γεμίσει. Καθαρά φωνητικά και τέλειος ήχος, απίθανα μελωδικά riffs και σκηνική παρουσία που ενέπνεε σιγουριά. Προσωπικά δεν τους είχα ακούσει ξανά και το μόνο σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα χάσω live τους. Αυτή μπάντα έχει αυτό το «κάτι» και κάτι παραπάνω ακόμη.
Set list: The hunter becomes the pray, A sign of Fire, The Devil got This Soul, Evil Untold, Bad Woman, Gamma ray Burst, Metal Blood and The Road, 357

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/After-Dusk{/jlex}


 Ύστερα ήρθαν οι Lightfold. Τι να πρωτοπώ για τους Lightfold!!!! Κάθε φορά που τους βλέπω είναι μακράν καλύτεροι από την τελευταία και σε αυτό το live έδωσαν πραγματικά κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό. Για πρώτη φορά βλέπουμε σκηνικά να ανεβαίνουν, η αφίσα από το εξώφυλλο του πρώτου τους album “Time to believe”, πρώτη φορά ακούμε ένα γεμάτο Κύτταρο να φωνάζει το όνομα μιας μπάντας και ο κόσμος έρχεται πιο μπροστά και σχεδόν ακουμπάει την σκηνή. Στο τραγούδι “Reborn and Rise” τον Θοδωρή Μαρτίνη συνόδεψε η Πολύμνια Κονδύλη σε μια ερμηνία πραγματικά καθηλωτική. Special εφέ ήταν και η χορεύτρια Βιβή Κούρτη που έδωσε στο live και στα κομμάτια έναν ατμοσφαιρικό χαρακτήρα. Πέρα από τα κομμάτια από το πρώτο τους album, οι Lightfold μας παρουσίασαν και δύο κομμάτια από το δεύτερο album που ετοιμάζουν. Αυτή η μπάντα αντιπροσωπεύει επάξια αυτό που δηλώνει και σίγουρα έχει έρθει για να μείνει. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία αν και αυτό νομίζω πως είναι δεδομένο.
Set list: Intro, Time to Believe, Woman in Disguise, Reborn and Rise (μαζί με την Πολύμνια Κονδύλη), Dare Eagle Go, Kingdom’s Fall, Chapter1:Between Life and Death, Chapter 2:Man of sins

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/LightfoldWF{/jlex}


  Και συνεχίζουμε με τους Gravastar όπου μας έχουν έρθει μάλλον από άλλον πλανήτη!!!!! Brutal φωνητικά και αγριάδα, έκαναν και γύρισμα για το νέο τους video clip. Είχαν κάνει αναφορά για φωτιές επί σκηνής αν και στην πραγματικότητα ήταν φωτιστικά δάδες χωρίς όμως να απογοητεύσουν ιδιαίτερα το κοινό.Guest της μπάντας ήταν η Christine Ullorja όπου μοιράστηκε μαζί τους την σκηνή για δύο κομμάτια, το “Mother of Nation” και “Venomous Spirit”
Set list: Beneath the Stars, The Serpent God, Evolution, Mother of Nation, Venomous Spirit, Kraldjur, Cold Blood, L.E.D.A, Antediluvian, Dragon Rider

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/Gravastar{/jlex}


  Και ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή όλα πήγαιναν ρολόι με τους χρόνους, ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα των Gravastar (που κανένας δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήταν) ήταν η αιτία να βγούν οι Headliners, Null’o’Zero με μισή ώρα σχεδόν καθυστέρηση, αν  και αυτό δεν έδειξε να πτοεί ιδιαίτερα κανέναν, ούτε από την μπάντα ούτε από το κοινό το οποίο είχε αρχίσει να λιγοστεύει κατά κάποιο τρόπο. Οι εναπομείναντες όμως ήταν οι πιο θερμοί τους υποστηρικτές όπου πραγματικά «τα έσπασαν» μαζί τους. Και οι  headliners με την σειρά τους μας παρουσίασαν και δύο καινούργια κομμάτια με μεγάλο ενδιαφέρον. Τέλος, το κοινό δεν θα τους άφηνε με τίποτα να φύγουν από την σκηνή αν δεν έπαιρνε και δεύτερο κομμάτι encore, όπου με μορφή σχεδόν χουλιγκανισμού θα λέγαμε, απαίτησε να παιχτεί ξανά το ομόνυμο του album τους “The Enemy Within”(σχεδόν σκαρφάλωσαν στην σκηνή)
Set list: Intro, Unleased By Fire, Inject my Brain, Enemy Within, Left Hand of God (New), Touch of Evil (Judas Priest), Inshame, King Without a crown, Holly Wars (Megadeth), Post Null (New), Never Die, No More Wait, Outro (Redemption)
Encore: Embrace your Fear, The Enemy Within

{jlex}folder:images/reviews/wreck-festival2016/NulloZeroWF{/jlex}


  Η πρώτη μέρα του Wreck Festival έκλεισε με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας ικανοποιημένο το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού. Φεύγοντας ανανεώσαμε όλοι το ραντεβού μας για την επομένη με μεγάλη ανυπομονησία για τις μπάντες που ακολουθούσαν. Keep Rocking and the horns up!!!!