Μπουρεκοκατάσταση! - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:08 PM, Apr 22, 2018

Μπουρεκοκατάσταση!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Αυτά είναι και νηστίσιμα, χορταστικά και λαχταριστά! Πατατομπούρεκα βρε... Φτιάξτε αμέσως!

Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • Για τη γέμιση:
  • 4 μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, κομμένο οριζόντια και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο τυρί φέτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για επικάλυψη:
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.γ. μαυροκούκι για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

 

Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε στα 4 και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε σε λείο πουρέ. 

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, πασπαλισμένο με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει και γυαλίσει. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε στο τηγάνι το ζεστό πουρέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύετε καλά και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Τοποθετείτε σε πάγκο εργασίας τα δύο φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε σε 4 ίσες λωρίδες. Βάλτε από λίγη γέμιση στη κάτω πλευρά κάθε φύλλο, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 1 ½ εκ. περίπου αριστερά και δεξιά. (Βλέπε φωτό πιο κάτω).

Ρολλάρετε κάθε κομμάτι φύλλου με τη γέμιση, χωρίς να το πιέζετε και γίνει σφιχτό. Βουρτσίζετε με νερό τις ανοιχτές άκρες και τις κολλάτε μεταξύ τους να μη “χυθεί” η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και να έχετε 8 μπουρεκάκια.

Τέλος διπλώνετε στα δύο το τελευταίο 5° φύλλο, το κόβετε στη μέση και φτιάχνετε 2 ακόμα μπουρεκάκια. Εάν σας έχει μείνει γέμιση χρησιμοποιήστε και 6° φύλλο. Τοποθετείτε και τα 10 μπουρεκάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με τη διπλωμένη πλευρά του φύλλου προς τα κάτω. 

Για την επικάλυψη: Αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με το κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό και πασπαλίζετε τα μουρεκάκια σας με μαυροκούκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15-18 λ μέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας