Μπριζολοφουσκώματα! - e-Stage.gr
Jun 25, 2018 Last Updated 10:07 AM, Jun 24, 2018

Μπριζολοφουσκώματα!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Μια μπριζόλα όχι όπως όλες οι άλλες! Διαβάστε την συνταγή και φτιάξτε την με πολύ αγάπη γιατί μόνο έτσι θα σας «πει» πολλά!

Υλικά

  • 4 χοιρινές σπαλομπριζόλες πάχους 2,5εκ.
  • 100γρ. τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 κουτ. γλυκού θυμάρι (ή λεμονοθύμαρο)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζετε μια βαθιά «τσέπη» στο ψαχνό της κάθε μπριζόλας. Τις τοποθετείτε σε δοχείο στο οποίο χωρούν σε μία στρώση και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ.

Ανακατεύετε τα μπαστουνάκια του τυριού με το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε και χωρίζετε το μίγμα σε τέσσερα μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και γεμίζετε τις «τσέπες» με το μίγμα του τυριού. Κλείνετε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε το κρασί από το μαρινάρισμα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε τις μπριζόλες στο φούρνο, στην πάνω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας τες από την άλλη πλευρά στη μέση του ψησίματος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, γυρίζετε τον φούρνο στο γκριλ και τις ψήνετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και τηγανητές πατάτες.

Tips: Μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες κατευθείαν στη σχάρα, αλλά πρέπει να προσέχετε τη θερμοκρασία της φωτιάς για να μην καούν απέξω και στο εσωτερικό μείνουν ωμές.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Η συνταγή είναι από το 

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations