«Λεμονάδα» με ρύζι και κοτόπουλο - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:08 PM, Apr 22, 2018

«Λεμονάδα» με ρύζι και κοτόπουλο

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Μαμαδίστικο λαχταριστό φαγάκι μας ετοίμασε σήμερα η κουζίνα και σας παρακαλώ να το εκτελέσετε κατά γραμμα, γιατί εκτός από γεύση έχετε και πολλά να θυμηθείτε!!

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • χυμό και φλούδες από 2 λεμόνια
  • δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο Maggi
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και το δενδρολίβανο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.

Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.

Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.

Σερβίρουμε αμέσως για να μη στεγνώσει το φαγητό μας. 

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας