Τσικνομπερδέματα - e-Stage.gr
Feb 22, 2018 Last Updated 4:27 PM, Feb 22, 2018

Τσικνομπερδέματα

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Μέρα που είναι πάρτε και τα πιο τσικνιστά, ζουμερά και νόστιμα χοιρινά παϊδάκια αλλά κάπως αλλιώς!! Ανάψτε κάρβουνα και δώστε πόνο!!

Υλικά 

  • 1 κιλό χοιρινά πανσετάκια, χωρισμένα σε μικρά κομμάτια
  • 6 κ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 4 κ. σούπας ξυδόκρασο
  • 80 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
  • ¼ κ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 4 σκελίδες σκόρδο «σπασμένες»
  • 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 5 γρ. γλυκάνισο
  • ¼ κ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κ. γλυκού καυτερή πιπερίτσα


Οδηγίες

Βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη), το ξυδόκρασο, το κρασί, το μέλι και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους πιπέρι, και την καυτερή πιπεριά.

Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πανσετάκια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες τουλάχιστον, στο ψυγείο να μαριναριστούν. Αν έχουμε τη δυνατότητα να τα αφήσουμε για περισσότερη ώρα, θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το ψήσιμο, αφαιρούμε τα πανσετάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Παράλληλα, βάζουμε τη μαρινάδα σε μικρό κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει η σάλτσα.

Ψήνουμε τα πανσετάκια ιδανικά στα κάρβουνα για 12-15 λεπτά της ώρας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο κόκκινο χρώμα.

Σερβίρουμε, αραδιάζοντας το κρέας σε μια πιατέλα και περιχύνοντας το με τη δεμένη σάλτσα.

Η συνταγή είναι από το flashnews.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations