Αρνόμελο με κάστανα - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Αρνόμελο με κάστανα

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Το πονηρό μέλι σε συνεργασία με τον τραχύ κύριο Κάστανο έστησαν παγίδα στο αγνό αρνάκι με αποτέλεσμα ένα θεσπέσιο πιάτο!! Δοκιμάστε το!!

Υλικά

1,5 κιλό αρνί μπούτι
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα, ολόκληρα
4  κουταλιές σ.βούτυρο αγελαδινό σύν 2 κουταλιές σ. λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ (κονιάκ)
1 κούπα νερό για χύτρα, 3 για κανονική κατσαρόλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
αλάτι και πιπέρι 

Οδηγίες
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας σε μερίδες. Όταν το ροδίσουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ξαναρίχνουμε το αρνί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπράντυ, ανακατώνουμε ελαφρά, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας στη χύτρα για 30 λεπτά, (σύμφωνα με τη χύτρα μου), από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα και που χαμηλώνουμε σε ένα βαθμό πριν το τέλος.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας σε μερίδες. Όταν το ροδίσουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ξαναρίχνουμε το αρνί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπράντυ, ανακατώνουμε ελαφρά, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας στη χύτρα για 30 λεπτά, (σύμφωνα με τη χύτρα μου), από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα και που χαμηλώνουμε σε ένα βαθμό πριν το τέλος. Η χύτρα σας θα έχει ασφαλώς οδηγίες. Στα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη χύτρα, ρίχνουμε τα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν (με ξεσκέπαστη χύτρα) με το αρνί για 15-20 λεπτά. Αν χρειαστεί νερό, ρίχνουμε λίγο καυτό. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας, περίπου 2 λεπτά, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή, δεν θέλουμε να λιώσουν τα κάστανα. Το φαγητό πρέπει να βγει με ελαφρά υδαρή χυλωμένη σάλτσα. Αυτά ισχύουν για χύτρα.

Εάν μαγειρεύουμε σε κανονική κατσαρόλα τότε αφού σοτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το μπράντυ, ανακατώνουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και συνέχεια ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία 1 βαθμό πριν τη μέγιστη. Παρακολουθούμε κατά το βράσιμο τα υγρά του. Όταν δούμε πως "τσιμπιέται" το κρέας ρίχνουμε τα κάστανα και σιγοβράζουμε για ακόμα τουλάχιστον 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας. Δε πρέπει να έχουν μείνει πολλά υγρά στο τέλος ώστε να ρίξουμε το μέλι και ανακατεύοντας να δεθεί η σάλτσα.

Προσοχή: Τα κάστανα έχουν την τάση να κολλάνε στην κατσαρόλα και να πιάνει το φαγητό. Προσέχουμε συνέχεια το φαγητό μας να έχει τα απαραίτητα υγρά και να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία προς το σιγανό. 

Η συνταγή είναι από το syntagesmamas.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας