Τηγανόπιτσα... ε ναι!!! - e-Stage.gr
Apr 23, 2018 Last Updated 11:15 AM, Apr 23, 2018

Τηγανόπιτσα... ε ναι!!!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Η έξυπνη πίτσα!! Θα πάθετε πλάκα... πάρτε συνταγή και κουζίνες αμέσως!!!

Υλικά

4 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημά τους) ψιλοκομμένα
200 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 αραβικές πίτες
1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα (μπαστούνι)
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Για τη σάλτσα
400 γραμμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι)
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε πατώντας τα με την κουτάλα, να διαλυθούν, για 2-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄. Τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.

Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και τη γυρίζουμε σε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε να σταθεί 1-2΄ με την ένωση προς τα κάτω και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες πίτες.

Μερίδες: 16
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά

Η συνταγή είναι από το healthweb.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας