Μεδούλι σε ψωμί με προζύμι - e-Stage.gr
Apr 20, 2018 Last Updated 8:45 AM, Apr 20, 2018

Μεδούλι σε ψωμί με προζύμι

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Με αυτή την μεδουλοκατάσταση σίγουρα θα κάνετε την διαφορά στο εορταστικό τραπέζι!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!

Μεδούλι σε ψωμί με προζύμι

Υλικά
6-8 κομμάτια κόκαλου απ’ το κότσι του μοσχαριού (οσομπούκο) κομμένα 4-5 εκ. σε ύψος
½ .κ.γ. νυφάδες θαλασσινού αλατιού
2κ.γ. ελαιόλαδο
6-8 φέτες ζυμωτού ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση (προαιρετικά)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230ºC.

Σε ένα σκεύος βάζετε στον πάτο αλουμινόχαρτο, τοποθετείτε τα κόκαλα όρθια και ρίχνετε πάνω στο μεδούλι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγες νυφάδες αλατιού

Το βάζετε στο φούρνο για 30’. Μόλις το βγάλετε το αφήνετε λίγο να πέσει η θερμοκρασία, όσο ετοιμάζετε το ψωμί.

Αρχίζετε να φρυγανίζετε το ψωμί. Μόλις τελειώσετε, αν θέλετε πιο έντονη γεύση ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω του και το περνάτε με τη σκελίδα του σκόρδου πιέζοντας ελαφρά, ώστε να αφήσει λίγη γεύση πάνω στη φρυγανιά.

Σερβίρισμα

Τοποθετείτε τα κόκαλα με το μεδούλι σε ξύλινο πιάτο ή επιφάνεια κοπής, βάζετε δίπλα τα φρυγανισμένα ψωμιά και σε ένα μπολάκι το μίγμα μαϊντανού και κρεμμυδιού και τα παρουσιάζετε έτσι στο τραπέζι 5’ λεπτά αφότου βγήκαν απ’ τον φούρνο.

Αν έχετε μικρά ατομικά μαχαίρια που να μπορούν να περάσουν μέσα στην οπή του κόκαλου για να βγάλουν το μεδούλι χρησιμοποιείτε αυτά. Αν δεν έχετε, φέρτε στο τραπέζι κανονικά μαχαίρια που θα χρειαστούν στο άπλωμα του μεδουλιού στη φρυγανιά και παράλληλα φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο που να είναι αρκετά στενό και οξύ ώστε να βγαίνει το μεδούλι απ’ το κόκαλο. Ιδανικό είναι το εργαλείο που βγάζει το κρέας απ’ τις δαγκάνες των οστρακοειδών, ή καλαμάκια για σουβλάκι (καλύτερα τα μεταλλικά για αισθητικούς λόγους) ή πλαστικοί αναδευτήρες καφέ.

Το απλώνετε με το μαχαίρι και από πάνω ρίχνετε λίγη ποσότητα απ’ το μίγμα μαϊντανού και φρέσκου κρεμμυδιού.

Η συνταγή είναι από το caruso.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας