Ο Κοτο-ρεβυθούλης - e-Stage.gr
Apr 27, 2018 Last Updated 8:56 PM, Apr 26, 2018

Ο Κοτο-ρεβυθούλης

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Συνταγή σαν παραμύθι!!! Φτιάξε το και μαγέψτε τους με παραμυθένια γέμιση!!

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλο με το δέρμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα όλο το βράδυ και βρασμένα σε μπόλικο νερό.
2 κ.γ harissa (καυτερή σάλτσα ντομάτας)
50 ml ούζο
1 κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
1 καλή πρέζα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
¼ της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
γιαούρτι για σερβίρισμα
ξύσμα και φέτες λεμονιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να τα χρειαστούμε.

Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει χωρίς λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα μπούτια. Τα αφήνουμε να τραγανίσουν και να ψηθεί η πέτσα τους.

Όταν ψηθούν καλά, αφαιρούμε.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Κόβουμε 2 σκ. σκόρδο και τις ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, 1 καλή πρέζα ζάχαρη, ούζο (ή λίγο γλυκάνισο ή φινόκιο που η γεύση τους θυμίζει ούζο), 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη harissa (ή tabasco, chilli, πιπέρι καγιέν) και σοτάρουμε.

Ρίχνουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί (1/2lt).

Παίρνουμε ένα σκεύος και ρίχνουμε τα ρεβίθια και από πάνω το κοτόπουλο και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε ξύσμα και φέτες λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας