Nov 21, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Μεθυσμένο ρολό

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Μία συνταγή χωρίς πολλά λόγια..!!! Απλά φτιάξτε το και απολαύστε το!!!

 

Υλικά (4 μερίδες)

Για το ρολο
5 μεγάλες πατάτες
200 γρ ασπρομανίταρα(τα κλασικά στρογγυλά)
200 γρ λουκάνικα Φρανκφούρτης(τα προτιμώ)
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
16 φέτες μπείκον
Κονιάκ
Μουστάρδα
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Ρίγανη φρέσκια

Για την σάλτσα κρασιού
Κόκκινο κρασί 200ml
Βούτυρο 50γρ
Μέλι 1 κσ
Ζάχαρη
Ρίγανη
Πιπέρι

Οδηγίες

Βράζεις τις πατάτες .Αφού βράσουν καλά τις βάζεις σε ενα μεγάλο σκέυος και τις κάνεις πουρέ.

Στο multi ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια,μανιτάρια,λουκάνικα,σκόρδο (αν δεν έχεις multi καλή επιτυχία και υπομονή γιατί θέλουν πολύ κόψιμο :) ).

Τα σοτάρεις σε τηγάνι όλα μαζί(σε λάδι)και ρίχνεις την ρίγανη την ώρα που τα σοτάρεις.

Σβήνεις με κονιάκ και προσθέτεις στο τέλος την μουστάρδα.

Ρίχνεις όλο το μίγμα στον πουρέ πατάτας που έχεις αφήσει στην άκρη,βάζεις αλάτι - πιπέρι και τα πλάθεις όλα μαζί να γίνουν σαν κιμάς.

Σε ένα ξύλο κοπής απλώνεις τις φέτες μπέικον κάθετα και παράλληλα στην ουσία σαν να τυλίγεις δώρο.

Βάζεις στο κέντρο το πατατομίγμα και το ασκγαλιάζεις πολύ καλά με τις φέτες μπέικον για να κλείσει απο όλες τις μεριές.

3 κλοναράκια φρέσκιας ρίγανης είναι αρκετά για να γεμίσουν μυρωδιά όλο το σπίτι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βάλεις πάνω απο το ρολό την ώρα που μπαίνει στο φούρνο(θα ήταν πολύ εύχρηστο αν έδενες με σπάγκο το ρολό με την ρίγανη).

Σε 15' θα είναι έτοιμο.

Για την σάλτσα κρασιού
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το κρασί.

Αφού πάρουν μία βράση τα σουρώνες σε άλλο σκέυος για να συνεχίσουν τον βρασμό τους για 6-7'.

Προσθέτεις την ρίγανη το μέλι το πιπέρι και την ζάχαρη και αποσύρεις απο την φωτιά.

Η σάλτσα μόνη της ίσως να μην συγκινεί πολλούς ουρανίσκους αλλά πιστεψέ με πάνω απ'τό ρολό η γνώμη σου θα αλλάξει, οπότε απλά ρίξε την σάλτσα απο πάνω και καλή απόλαυση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας