Nov 21, 2017 Last Updated 12:49 PM, Nov 25, 2017

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά και γιαούρτι

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Ένα πανέμορφο "τουρλού" με μακαρονάκι, κιμαδάκι και γιαουρτάκι. Φορτώστε και δώστε τα καλύτερα!!!

Υλικά
500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 καρότο τριμμένο
1 δαφνόφυλλο
1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Για το κοφτό μακαρονάκι με κιμά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.

Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.

Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας