Μουσταρδωμένα παΐδάκια - e-Stage.gr
Jun 22, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Μουσταρδωμένα παΐδάκια

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Αυτά είναι παϊδάκια! Να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι
  • 70 γρ. (1/3 φλ.) μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τα χέρια μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας.
  2. Σε μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν μπορούμε θα ήταν καλό να αφήσουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν 4 με 5 ώρες.
  4. Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα απλώνουμε σε καλά λαδωμένο μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δυο πλευρές.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

πηγή


 

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations