Οι πιο νόστιμες νηστίσιμες μπρουσκέτες είναι εδώ! - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 4:40 PM, Apr 26, 2018

Οι πιο νόστιμες νηστίσιμες μπρουσκέτες είναι εδώ!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Πάρτι πάνω στο ψωμάκι κάνει το καλαμαράκι μαζί με τα μυρωδικά κι εσείς απολαμβανεται την πιο νόστιμη και νηστίσιμη μπρουσκέτα ever!

Υλικά

  • Για το καλαμάρι
  • 1 μπαγκέτα
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 900 γρ.καθαρισμένα καλαμάρια
  • MAGGI κύβος λαχανικών

Για την πέστο

  • 900 γρ.καθαρισμένα καλαμάρια
  • 1 κύβος
  • 50-70 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2σκ. Σκόρδο
  • 50-80 γρ. Ρόκα
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 λεμόνια
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

Για το καλαμάρι

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C
  2. Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώστε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίστε με 2 κ.σ. Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες
  3. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  4. Κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώστε το καλαμάρι.
  5. Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζετε σε 3 δόσεις.
  6. Σωτάρετε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήστε με χυμό από 1/2 λεμόνι.
  7. Αφαιρέστε από το τηγάνι, ρίξτε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
  8. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να σωτάρετε και τις άλλες 2 δόσεις.

Για την πέστο

  1. Χτυπήστε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον MAGGI κύβο λαχανικών.
  2. Χτυπήστε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια πάστα. 
  3. Ρίξτε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι.
  4. Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι.
  5. Διακοσμήστε με φούντες θυμαριού.
  6. Κόψτε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρετε δίπλα από τις μπρουσκέτες

Η συνταγή είναι από το maggicooking.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations