Καβουρμαδόπιτα η «ερωτική» - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:08 PM, Apr 22, 2018

Καβουρμαδόπιτα η «ερωτική»

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Κορυφαία υλικά κάνουν ερωτά και μας προσφέρουν ένα υπέροχο πιάτο! Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • Φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 500 γρ.
  • Λιωμένο βούτυρο - 150 γρ.
  • Τυρί κρέμα - 150 γρ.
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • Αυγό για την επιφάνεια - 1
  • Μαυροκούκι ΜΠΑΧΑΡ
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για τη γέμιση:

  • Καβουρμάς ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - 200 γρ.
  • Κρεμμύδια - 4 μεγάλα
  • Πράσα ψιλοκομμένα - 4 μεγάλα
  • Κρέμα γάλακτος - 250 ml
  • Αυγά - 4
  • Τριμμένη γραβιέρα - 100 γρ.
  • Ελαιόλαδο
  • Πολύχρωμα πιπέρια

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε την ζύμη:
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τη φαρίνα, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα, λίγο ανθό αλατιού και ζυμώστε το μείγμα.
  3. Χωρίστε το σε δύο μέρη και ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίση με την διάμετρο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
  4. Για τη γέμιση:
  5. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα.
  6. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τον καβουρμά.
  8. Βάλτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα πράσα, τον καβουρμά, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  9. Προσθέστε την γραβιέρα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  10. Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο ταψί, απλώστε το ένα φύλλο ζύμης, αδειάστε την γέμιση και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
  11. Αλείψτε με αυγό την επιφάνεια, πασπαλίστε με μαυροκούκι και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.

Η συνταγή είναι από το masterclass.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας