Κορυφαία υλικά κάνουν ερωτά και μας προσφέρουν ένα υπέροχο πιάτο! Δοκιμάστε το!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- Φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ - 500 γρ.
- Λιωμένο βούτυρο - 150 γρ.
- Τυρί κρέμα - 150 γρ.
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- Αυγό για την επιφάνεια - 1
- Μαυροκούκι ΜΠΑΧΑΡ
- Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Για τη γέμιση:
- Καβουρμάς ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ - 200 γρ.
- Κρεμμύδια - 4 μεγάλα
- Πράσα ψιλοκομμένα - 4 μεγάλα
- Κρέμα γάλακτος - 250 ml
- Αυγά - 4
- Τριμμένη γραβιέρα - 100 γρ.
- Ελαιόλαδο
- Πολύχρωμα πιπέρια
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε την ζύμη:
- Βάλτε σε ένα μπολ τη φαρίνα, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα, λίγο ανθό αλατιού και ζυμώστε το μείγμα.
- Χωρίστε το σε δύο μέρη και ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίση με την διάμετρο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
- Για τη γέμιση:
- Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα.
- Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τον καβουρμά.
- Βάλτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα πράσα, τον καβουρμά, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
- Προσθέστε την γραβιέρα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
- Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο ταψί, απλώστε το ένα φύλλο ζύμης, αδειάστε την γέμιση και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
- Αλείψτε με αυγό την επιφάνεια, πασπαλίστε με μαυροκούκι και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από το masterclass.gr
Στηρίξτε μας με το like σας!!!
Ακολουθήστε μας
Facebook Social Comments