Μέλι το μοσχάρι λέμε! - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Μέλι το μοσχάρι λέμε!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Λίγο πριν την νηστεία της Μ. Εβδομάδος. Φτιάξτε το ...μελώστε το όπως εμείς και άπλα απολαύστε το! Πόνος στην κουζίνα σας!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 500ml μοσχαρίσιο ζωμό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 30ml ξύδι Balsamico
  • 10γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχάρι με το ελαιόλαδο.
  2. Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το μοσχάρι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ.
  3. Αφού σοταριστούν και αυτά, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μοσχαρίσιο ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μετά από περίπου 45 λεπτά, προσθέτουμε τα καρότα και αφήνουμε να σιγοψηθούν.
  6. Στο τέλος αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και προσθέτουμε το αλάτι.

Η συνταγή είναι από το cretanfoodnews.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας