Λουκανοπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια! - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:08 PM, Apr 22, 2018

Λουκανοπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια!

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Όταν το κρεμμύδι λιώνει και αγκαλιάζει το λουκανικάκι... Που με την σειρά του τυλίγεται στοργικά  στο μαλακό ζυμαράκι... Τότε ετοιμαστείτε για μια μοναδική έκρηξη γεύσεων!

Όταν το κρεμμύδι λιώνει και αγκαλιάζει το λουκανικάκι... Που με την σειρά του τυλίγεται στοργικά  στο μαλακό ζυμαράκι... Τότε ετοιμαστείτε για μια μοναδική έκρηξη γεύσεων!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 2 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 8 μεγάλα λουκάνικα [*]

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συχνά, για 10 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λ να κρυώσουν τα κρεμμύδια ελαφρώς.

Ανοίγετε στο πάγκο εργασίας σας, με πλάστη, τα φύλλα σφολιάτας ώστε να γίνουν τετράγωνα. Κόβετε το κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα και τα βουρτσίζετε με πινέλο τη μια άκρη τους με το χτυπημένο αυγό. Απλώνετε 1 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας και από πάνω τοποθετείτε από 1 λουκάνικο. 

Ρολάρετε τα κομμάτια σφολιάτας και τα κλείνετε, σφραγίζοντάς τα με το βουρτσισμένο αυγό. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα με τη “ραφή” προς τα κάτω το ένα δίπλα στο άλλο. Τα χαράσετε ελαφρώς στην επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, και τα αλείφετε με πινέλο στην επιφάνειά τους με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και προαιρετικά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά τα λουκάνικα και έχετε μια ροδοκόκκινη ζύμη. 

[*] Για μικρότερα λουκανικοπιτάκια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Εναλλακτικά κόβετε σε μικρότερες λωρίδες τη σφολιάτα, βάζετε μικρά λουκανικάκια και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία ψήνοντάς τα 6-8 λ λιγότερο.

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας