Αυτό είναι που λέμε το «κερασάκι» στη τούρτα... - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 1:32 PM, Apr 24, 2018

Αυτό είναι που λέμε το «κερασάκι» στη τούρτα...

Κατηγορία: Gourmet

Χωρίς λόγια αυτό απλά το φτιάχνετε!! Ποδιές και στρωθείτε στις κουζίνες σας αμέσως!

  • 2 Φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
  • 2 Πατάτες
  • 170 γρ. Γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι
  • 200 ml Κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 150 γρ. Φετα
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα me 50% λιγότερο αλάτι
  • 1 κ.γ. Μαντζουράνα
  • ½ κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλ. Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες με τη φλούδα. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις πατάτες, σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε πριν ψηθούν τελείως και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τις ξανατηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και καπνιστή πάπρικα.

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο σε σκόνη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι με το λάδι από το κοτόπουλο, ρίχνουμε την ματζουράνα και τη ζεσταίνουμε, μέχρι να βγάλει τα αρώματά της.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα με τις γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές κεράσι.

Η συνταγή είναι από το chefonair.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας